Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac KRASE GRADSKA PROČELJA Podijeli

Karlovac muralima priča o svojoj slavnoj povijesti: U Novom Centru na javnoj garaži još 4 nova

Nove murale posvećene istraživačima izradili su Leonard Lesić – Leni i Dalibor Juras, a financirani su iz KaKvarta

Već ranije izrađenim muralima na pročeljima zgrada u Novom Centru pridružila su se i četiri nova posvećena istraživačima braći Seljan, Dragutinu Lermanu i Jakovu Šašelu.

Financirani su s 20 tisuća kuna iz gradskog programa KaKvarta, izradili su ih umjetnici Leonard Lesić – Leni i Dalibor Juras, a krase pročelje javne garaže.

Moderan oblik urbane kulture koji priča povijest grada

–Murali predstavljaju moderan oblik urbane kulture. Našim zgradama i gradu pridodajemo estetsku i umjetničku vrijednost, kulturno i socijalno značenje i tako postajemo zanimljivi i sebi i turistima. U Karlovcu stvaramo sve pretpostavke da grad postane grad murala, grad koji svojim muralima priča o slavnoj povijesti, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Centar dr. Josip Žunić.

Ove godine za KAkvart izdvojeno je 840 tisuća kuna, a projekte koji se provode već petu godinu zaredom podupire i HEINEKEN Hrvatska s brendom Karlovačko

Murali će biti dopunjeni dodatnim sadržajem odnosno kodom preko kojega će, svi koji žele, mobitelima moći saznati o Karlovčanima na muralima.

O povijesnim ličnostima Karlovčani malo znaju

-Na sadržaju murala učimo povijest Karlovca jer je naše znanje o povijesti našeg grada i ličnostima koje su ostavile trag u različitim oblastima života, skromno, ističe Žunić.

-Vjerujem da će i ovi koji su napravljeni i oni koji slijede biti zanimljivi ne samo mladima nego i nama odraslima. Da nas povežu sa svim onim bitnim osobama koje su Karlovac činile gradom odnosno koje su od Karlovca učinile grad koji je prepoznatljiv, istaknuo je pak gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

HSP PORUČUJE

Za HSP je Hrastov heroj rata, a od Srbije bi trebalo naplatiti ratnu štetu