Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život DRUŠTVENA ODGOVORNOST Podijeli

Karlovac pomaže Županiji u borbi protiv korone, Zagrebu za sanaciju nakon potresa

Karlovcu za bolnicu stigla donacija od 37.750 kuna Karlovčanina iz Frankfurta

Grad Karlovac je iz gradskog proračuna izdvojio značajne potpore Karlovačkoj županiji za borbu protiv širenja zaraze koronavirusom, ali pomaže i Gradu Zagrebu za sanaciju šteta od potresa. Istovremeno, stižu i brojne donacije Gradu.

Pola milijuna kuna rezervirano je u proračunu u stavljeno na raspolaganje županiji za nabavu medicinske i zaštitne opreme.

Glavnom gradu Hrvatske pak za sanaciju posljedica potresa izdvojeno je 50.000 kuna za akciju “Zajedno za Zagreb”. – Financijska sredstva uplaćena su u Državni proračun Republike Hrvatske, pojašnjavaju u gradskoj upravi.

Rezervirano je u proračunu i 100.000 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike. Do sada je potrošeno 35.000 kuna.

– Briga za naše najugroženije skupine društva i besplatna podjela osnovnih prehrambenih artikala i higijenskih potrepština najugroženijim skupinama društva ključna je ovim izvanrednim trenucima te se istovremeno u cijelosti provodi gradski socijalni program, kažu iz Grada.

Ističu kako posebnu ulogu u radu socijalne samoposluge imaju i donatori prehrambenih namirnica poput PPK, Žitoproizvoda i OPG-u Stanar. Grad zahvaljuje i Karlovčaninu Karlu Sabolicu koji živi u Frankfurtu. On je, naime donirao 37.750  kuna Gradu, a novac će, po njegovom zahtjevu biti proslijeđen za pomoć Općoj bolnici Karlovac.

Podsjetimo, ranije je Grad Karlovac donio i niz mjera pomoći gospodarstvu i građanima s obzirom da je zaraza koronavirusom pogodila cijeli svijet te polako, ali sigurno izaziva ne sammo zdravstvenu nego i globalnu gospodarsku krizu.

-Primarni cilj je zdravlje svakog pojedinca i cijele zajednice kao i unapređenje postojećih kapaciteta za pripremu i odgovor na iznenadne izazove kako bi se spriječile zdravstvene posljedice, naglašavaju iz Grada.

Foto:Ilustracija

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”