Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac OBNOVA ZA KULTURU Podijeli

Karlovac želi s 126 milijuna obnoviti 8 kulturnih zgrada stradalih u potresu:Kamod, malu gradsku upravu, Mihalićevu rodnu kuću…

Ukupna vrijednost natječaja ministarstva kulture je skoro 397 milijuna kuna

Osam objekata prijavio je Grad Karlovac za potporu odnosno pripremu projektne dokumentacije koja se odnosi na zaštitu kulturne baštine oštećene u petrinjskom potresu.

Riječ je o pozivu Ministarstva kulture i medija koji je težak gotovo 370 milijuna kuna i odnosi se na zaštitu kulturne baštine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije iz Fonda solidarnosti Europske unije.

U Karlovcu su tako odlučili prijaviti građevine koje su kulturno dobro i na području su zaštićenih povijesnih cjelina.

Radi se o zgradi KAMOD-a, potom Maloj zgradi gradske uprave, Muzeju grada Karlovca, Hrvatskom domu, zgradi u Gajevoj 20, rodnoj kući književnika Stjepana Mihalića, školi Dragojla Jarnević te objektu Križanić, Turanj.

Ukupan iznos osam prijava Grada Karlovca, uz suglasnost svih vlasnika vrijednosti je skoro 126 milijuna kuna, a nadaju se pozitivnom rezultatu za sve objekte.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Križevački premijerligaš KTC pobjednik jubilarnog 30. Pržinog memorijala