Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Crna kronika KAMERE ZA NADZOR Podijeli

Karlovačka policija ima dovoljno termovizijskih kamera, ali ne odaju njihovo stanje

Neslužbeno, četiri kamere zasad rade, iako neke vape za posuvremenjivanjem

Karlovačka Policijska uprava ima dovoljan broj termovizijskih kamera, a koliko ih je i jesu li neke u kvaru, službeno ne odaju.

Sažetak je to odgovora PU Karlovačke na upit ima li među 17 kvarova kamera u zemlji i onih njihovih.

Naime, od početka ove godine do 20. veljače, zabilježeno je čak 17 prijavljenih kvarova termovizijskog sustava ovlaštenom servisu, što znači da kamere otkazuju poslušnost svaki treći dan. Riječ je o termovizijskim kamerama na području cijele države. Podatke o kvarovima obznanila je nedavno i Vlada u odgovoru zastupniku Peđi Grbinu.

Ove kamere koriste se za nadzor granice i to na vrlo detaljan način, kako bi ona uskoro postala Schengenskom i time Hrvatsku dodatno integrirala u EU. U Vladi su dodali da su trenutno dvije kamere na popravku u Švedskoj, a popravak traje barem dva tjedna. Karlovačka Policijska uprava ima ih barem četiri od kojih sve baš možda i nisu “zadnji krik tehnologije”, a kako stvari stoje –  zasad rade, što je najbitnije.

Treba napomenuti da karlovačka PU drži granicu i sa Slovenijom te s BIH koja je u zadnje vrijeme i više nego na oku zbog nezakonitih migracija u čemu termovizijske kamere dolaze kao osnovno sredstvo za rad.

Pročitajte i ovo

DOŠLA PAMET?

Konačno bez kršenja mjera samoizolacije u zadnja 24 sata