Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija UJEDNAČENO Podijeli

Karlovačka županija apelira na gradove i općine – uskladimo međusobne mjere sanacije štete od koronavirusa

Prvim rebalansom županijskog proračuna planira se osigurati novac za neposredne mjere zaštite i sanaciju posljedica

Karlovačka županija spremna je preuzeti koordinaciju mjera gradova i općina koje će donijeti za sanaciju direktnih posljedica COVID-19. Apeliraju na gradove i općine da predlaganje i uvođenje mjera budu usklađeno.

– Jedinicama lokalne samouprave na području Karlovačke županije upućujemo apel za predlaganje, uvođenje te međusobno usklađenje i ujednačavanje mjera sanacije posljedica od COVID-19, poručuju iz županijske uprave.

Karlovačka županija, kažu, planira prvim rebalansom proračuna osigurati sredstva za neposredne mjere zaštite i sanacije posljedica korona virusa.

-Jedinice lokalne samouprave upućujemo da u okviru svojih nadležnosti, ovisno o vlastitim proračunskim mogućnostima, žurno predlože, zatim i uvedu izravne mjere zaštite i sanacije posljedica korona virusa, u cilju podrške gospodarstvu. Predlažemo im i da nastave s ispunjavanjem već stvorenih ugovornih obveza, ali i odgodu ugovaranja novih obveza, s obzirom na realni rizik smanjenog prihoda proračuna lokalne, regionalne i državne uprave. Molimo da Karlovačku županiju bez odgode izvijestite o svih predloženim i poduzetim aktivnostima, kako bismo putem međusobne koordinacije i suradnje u što većoj mjeri ublažili štetne posljedice korona virusa na području Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

SIGURNOST PRVA

58 slunjskih prvašića učilo o prometu