Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija POTICAJ GOSPODARSTVU Podijeli

Karlovačka županija prvi put daje bespovratne poticaje i za poduzetnike početnike

Poziv će biti objavljen u utorak 16. travnja, na raspolaganju 200.000 kuna

S početnih 200 tisuća kuna Karlovačka županija započinje s pilot projektom programa dodjele bespovratnih potpora poduzetnicima početnicima.

Od idućeg utorka, kada će biti objavljen poziv, svi oni koji su unatrag tri godine otvorili tvrtku moći će povući najmanje 5 tisuća do najviše 40 tisuća kuna. Htjeli bi dati jedan vjetar u leđa poduzetnicima početnicima, rekli su na današnjem predstavljanju programa županijski pročelnik Željko Fanjak i predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

– Od djelatnosti su obuhvaćene skoro sve od prerađivačke industrije, građevinarstvo, IT, tehničke, uslužne, administrativne i slične djelatnosti. Od prihvatljivih troškova tu su svakako izrade poslovnih planova što je trošak početnicima koji možda sami u početnoj fazi ne mogu osigurati, izrade poslovnih planova za prijavu na fondove da mogu dalje multiplicirati sredstva i da se mogu kvalitetnije pozicionirati na tržištu, rekao je Fanjak.

Projekt se provodi u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom.

– Prihvatljivi prijavitelji su registrirani početnici poduzetnici kao trgovačka društva izvan javnog sektora, odnosi se samo na privatni sektor. Poduzetnik početnik smatra se osoba koja je registrirala svoju djelatnost unutar tri godine i mora provoditi svoj program na području Karlovačke županije,  dodao je predsjednik komore Kuzman.

Intenzitet potpore je do 80 posto troškova, a neće biti moguće dvostruko financiranje. Na primjer ukoliko je poduzetnik koristio npr. gradsku potporu za poduzetnike početnike za kupnju računala za to isto neće moći dobiti i županijsku potporu.

Sredstava za početak ima dosta, a kad se potroše Kuzman vjeruje da će po istom modelu biti osigurana dodatna.

Pročitajte i ovo

CENTAR KOMPETENCIJA TEH. ŠKOLE

RCK-KaRijERA, projekt osuđen na uspjeh