Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac NISU ZNALI Podijeli

Karlovački HDZ protiv dodjeljivanja javnog priznanja Jelki Glumičić

Prvo je predložili i izglasali za nagradu, a sada se ne slažu sa svojom odlukom

Iako čine većinu u Gradskom vijeću s kojom i donose odluke, karlovački HDZ se dva dana prije svečane sjednice za Dan grada odlučio usprotiviti dodjeli javnog priznanja Jelki Glumičić. 

U svom se priopćenju pravdaju s time da Odbor za javna priznanja nije imao dovoljno informacija kada je Glumičić uz sve ostale predložio Gradskom vijeću  za godišnje javno priznanje, u ovom slučaju za Plaketu Grada Karlovca. U HDZ-u su tako reagirali tek nakon što su im se javile nezadovoljne udruge priostekle iz Domovinskog rata koje ne žele da Glumičić dobije nagradu zbog svojih stavova o Vojnoj operaciji Oluja i Domovinskom ratu. Zbog toga danas i karlovački HDZ izražava protivljenje da se Jelki Glumičić javno priznanje Grada Karlovca

Priopćenje koje potpisuje zamjenica predsjednika stranke Marija Jelkovac, pročitajte u nastavku.

“Na prijedlog skupine građana Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Karlovca, u nedostatku informacija, donio je prijedlog odluke, a Gradsko vijeće Grada Karlovca donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja, kojom se Plaketa Grada Karlovca dodjeljuje gđi. Jelki Glumičić.

GO HDZ-a grada Karlovca zaprimila je niz reagiranja udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, s područja grada Karlovca i Karlovačke županije, u kojima upućuju na protivljenje i prosvjed dodjeljivanju bilo kakvog priznanja gđi. Jelki Glumičić koja je u svojim medijskim istupima javno iskazivala negativan stav prema vojno – redarstvenoj operaciji OLUJA, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i pripadnicima Specijalnih jedinica policije Republike Hrvatske na ovom području, prikazujući pojedince kao zločince. Svatko treba biti odgovoran za javno izgovorenu riječ i iznesene stavove u javnosti, a iz navedenog i javnosti dostupnog sadržaja vidljivi su izrazito negativni stavovi gđe. Jelke Glumičić prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima koji su temelj Hrvatske države, ne prikazujući u njima istinu o Domovinskom ratu i o položaju grada Karlovca u njemu. Gđa. Jelka Glumičić istupala je javno i u negativnom kontekstu i u vrijeme Domovinskog rata i poraća.

GO HDZ-a grada Karlovca smatra da je javno priznanje koje se dodjeljuje na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Karlovca, a koje se održava povodom Dana grada Karlovca, čast i zahvala istaknutim pojedincima koji su činili ili čine dobro za građane grada Karlovca. Ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli hrvatski branitelji kako bi danas uživali u slobodnoj i nezavisnoj Republici Hrvatskoj.

Uzimajući u obzir sve okolnosti i saznanja koja su priložena u prigovorima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, u svoje osobno ime, ali i u ime GO HDZ-a Grada Karlovca izražavam protivljenje da se gđi. Jelki Glumičić dodjeli javno priznanje Grada Karlovca.”

Pročitajte i ovo

LJEPŠE I SIGURNIJE

Okoliš Osnovne škole Dragojle Jarnević nastavlja se uređivati