Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac LIJEP USPJEH Podijeli

Karlovački inovatori nagrađeni na izložbi inovacija: 5 inovacija požnjelo uspjeh

Nagrađeni su iz HS Produkta, Turbocoma, Tehničke škole, Aquaestila plus, te jedan studentski rad

Podjelom medalja i priznanja najuspješnijim inovatorima, danas je u Zagrebu završila 19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021, a među nagrađenima i ovaj puta su članovi Udruge inovatora Karlovačke županije. Od šest izloženih inovacija, pet ih je nagrađeno.

-Sigurno da nas takav rezultat veseli i ponosni smo na naše vrijedne inovatore. Potajno smo nadali medaljama, jer smo za ovu ARCU odabrali selekciju zaista vrijednih inovacija, visokog stupnja inovativnosti, posebno onih koje su u primjeni u tvrtkama svojih autora, rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Željko Kovač.

U konkurenciji oko 160 inovacija iz dvadeset zemalja, Zlatnom medaljom nagrađena je inovacija iz HS Produkta „Ćelija za robotsko pročišćavanje srha“ čiji su autori Marko Filipović i Igor Stojković.

Zlatnom medaljom nagrađen je i „BVM8 – Vibromonitoring kartica“ grupe autora iz Turbocoma d.o.o., a vrijednost te inovacije potvrđena je i posebnom nagradom Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Zlatna medalja osvojena je i u kategoriji mladih inovatora i to za Solarni automobil učenika i njihovih mentora iz Tehničke škole Karlovac, koji je bio i jedan od najatraktivnijih i najposječenijih izložaka na izložbi.

Uz tri zlatne, osvojene su i dvije brončane medalje i to za inovaciju grupe autora iz Aquaestila Plus d.o.o., „Tehnologija za robotizirano brušenje akrilnih i kompozitnih proizvoda“ te za rad studenta karlovačkog Veleučilišta Tomislava Tropčića s mentorom Adamom Stančićem, „Primjena računalnog vida u mehatronici“.

Bez obzira što nije nagrađena medaljom, dodao je Kovač, i „Zračna puška“ Andrije Horvatina je zbog svoj atraktivnog izgleda imala zapažen nastup.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA TRAĐEDI

“Običan sam i takav ću ostat’. Susedi me više prate, a za inspiraciju treba proć’ na plac””