Radio Mrežnica
JEDNA OD 11 ŠKOLA U HRVATSKOJ Podijeli

Karlovački MIOŠ od ove godine upisuje i četverogodišnji smjer kozmetičara

Imaju mogućnost izaći na državnu maturu i upisati višu ili visoku školu

Karlovačka Mješovita industrijsko – obrtnička škola MIOŠ za buduće srednjoškolce ima 140 mjesta. Od zanimanja ove godine nema zidara, ali ima četverogodišnjeg kozmetičarskog smjera.

-Po dualnom modelu obrazovanja, kao što smo lani dobili frizere tako smo ove godine dobili kozmetičare. Jedna smo od 11 škola u Hrvatskoj koja  za to ima uvjete, pojašnjava ravnateljica Snježana Erdeljac.

To će im omogućiti odlazak na faks

Iako će nakon četiri godine školovanja i frizeri i kozmetičari biti isto ono što bi bili i nakon tri godine, ipak im se otvara jedna nova mogućnost – studiranje.

-Imaju mogućnost izaći na državnu maturu jer svake godine imaju tri sata tjedno matematike, plus tri sata hrvatskog i svih ostalih predmeta. To ne zaustavlja te dobre učenike u njihovom vertikalnom obrazovanju nego im daje motiv da izađu na državnu maturu i upišu neku od viših ili visokih škola. Tako će biti i kozmetičar.

Od lani MIOŠ upisuje i tesare. Posebnost ovog smjera je u tome što kompletno školovanje – od udžbenika do opreme – učenicima financira Karlovačka županija. A kako će od jeseni učenici MIOŠ pohađati u novouređenoj školi na Gazi, uvjeti obrazovanja ovdje bit će dodatno poboljšani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More