Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKI STOŽER Podijeli

Karlovački stožer do sad izdao 275 propusnica – zatražite ih samo u krajnjoj nuždi

Propusnice se izdaju samo iz vitalnih obiteljskih razloga

Stožer civilne zaštite grada Karlovca do sad je izdao 275 propusnica, ali taj broj i dalje raste. Građane se još jednom moli da ih traže u slučaju krajnje nužnosti.

-Do sada je izdano 275 propusnica, s tim da svakim satom broj izdanih propusnica raste. Apeliramo na građane da propusnice zatraže zaista u slučaju krajnje nužnosti, s obzirom na trenutno stanje i mjere zaštite od širenja virusa COVID -19. Jednako tako pozivamo građane na razumijevanje prilikom čekanja odgovora za izdavanje propusnica. Ukoliko propusnicu trebate za tekući dan, zahtjev pošaljite što ranije ujutro prethodni dan, kažu u gradskom stožeru.

Propusnice se izdaju samo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti i nije ih potrebno imati za kretanje unutar gradskih granica.

-Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca, koje također treba biti na minimumu nužnosti, a da propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac, podsjećaju u karlovačkom stožeru.

Zahtjevi za propusnicom šalju se putem email adrese propusnica@karlovac.hr, a može ih se pronaći na službenoj web stranici Grada Karlovca.

-Molimo građane da u što većoj mjeri koriste elektronski način komunikacije u cilju smanjenja dolaska u gradsku upravu, što je i preporuka Stožera civilne zaštite RH. S obzirom da su zahtjevi dostupni online molimo da ih što preciznije ispunite, kako bi se smanjilo vrijeme komunikacije objašnjavanja postupka, a dobilo više vremena za izdavanje propusnice. Još jednom ponavljamo, propusnice se koriste za kretanje u krajnjoj nužnosti odnosno potrebi. Cilj je smanjiti socijalne kontakte, samim time i kretanje, upozoravaju iz stožera.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKE RUINE

FOTO:Uži centar Karlovca opasan skelama i upozorenjima. Potres donio opasnost urušavanja