Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Karlovačkim školama stigle radne bilježnice i ostali materijal, platio ih Grad. Uz besplatne udžbenike od države, učenike sve čeka u školi

Uz državnih 3,5 milijuna kuna za besplatne udžbenike karlovački osnovnoškolci

Karlovačkim osnovnim školama dijele se radni materijali, radne bilježnice, likovne mape, pribor za tehničku kulturu i geografski atlasi koje je besplatno za sve učenike nabavio Grad Karlovac.

Iz gradskog proračuna je za to izdvojeno 1.250.000 kuna. Zajedno s 3,5 milijuna kuna koje je država izdvojila za besplatne udžbenike karlovačkim učenicima, radi se o značajnom novcu kojeg roditelji nisu ove godine morali sami dati.

–  Time će se u svakom slučaju roditeljim olakšati i početak školovanja njihove djece. Ukupno u gradu Karlovcu radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu dobit će 3935 učenika naših škola, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Podjela radnih bilježnica u karlovačkim školama počela je u ponedjeljak, a danas je obavljena i u OŠ “Braća Seljan” čije učenike osim besplatnih udžbenika i radnih bilježnica od ove jeseni očekuje i rad u jednoj smjeni.

Pročitajte i ovo

POČAST SUBORCU

Robert Vuković, posljednji poginuli branitelj na karlovačkom području