Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život PUTOVANJA U VRIJEME VIRUSA Podijeli

Karlovčane najviše zanima skijanje u Sloveniji, nije im strana ni Italija i Austrija, a BIH je izbor mnogih

Oni željni putovanja izvan Hrvatske, najviše biraju Budimpeštu, Sarajevo i Istanbul

Nakon prošle godine kad su mnogi ostali kod kuće, ove godine veći broj Hrvata odlučio se ipak na povratak staroj zimskoj ljubavi – skijanju.

Kako stvari stoje, Karlovčane ove zime najviše zanimaju slovenska skijališta, no nisu im strana niti talijanska i austrijska.
Potvrđuju nam to u putničkoj agenciji KA travel.
-Očito je da interes za putovanjima ovisi o epidemiološkim mjerama u zemlji u koju se putuje, ali i o stanju kod nas. Interes ove godine veći je nego prošle, no još uvijek se bitno manje putuje nego one predpandemijske 2019. godine, kažu u KA travelu.

Treba napomenuti i da su mnogi za ski-odredište odabrali Bosnu i Hercegovinu i njihova skijališta, a prvenstveni razlozi su sloboda jer u ovoj zemlji nema mjera ni maski, kao ni covid potvrda.

Budimpešta, Sarajevo i Istanbul izazivaju najviše interesa, ali i sama Hrvatska

Božićno-novogodišnje vrijeme mnogi su iskoristili ne samo za skijanje, već i za putovanja, a u ovoj karlovačkoj agenciji najveće zanimanje klijenata izazvali su Budimpešta, Sarajevo te Istanbul.
I dok oni s covid potvrdama koje su više-manje uvjet bez kojeg se ne može, putuju izvan hrvatskih granica, u ovoj ageniciji i dalje zamjećuju nastavak interesa za putovanjima unutar Hrvatske.

Uz Istru, Kvarner i Dalmaciju mnogi se odlučuju otputovati u Slavoniju i Baranju te doživjeti nešto drugačije, objašnjavju nam.
Sektor turizma definitivno je jedan od najpogođenijih ovom pandemijom. Situacija već traje dugo i turistički sektor i djelatnici morali su se prilagoditi tim izazovima, no baš kao i ostali građani, i zaposlenici ovog sektora nadaju se popuštanju “stiska” virusa i vraćanju života u normalu.

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme