Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Život ŽENE POMAŽU Podijeli

Katarine iz Josipdola kroz projekt Zaželi povukle 1,6 milijuna bespovratnih kuna i zaposlile 9 žena za brigu o 45 starijih

Projekt provode u Josipdolu, Tounju, Plaškom i Ogulinu

Ženska udruga “Katarine” iz Josipdola do lipnja 2021. provodit će EU projekt “Pomoć ženama, žene pomažu” iz programa Zaželi. Devet žena brinut će o 45 starijih i nemoćnih osoba na području Josipdola, Tounja, Plaškog i Ogulina.

Projekt udruge “Katarine” težak je 1,650.143,20 kuna i dobio je 100 % bespovratnu potporu iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta “Pomoć ženama, žene pomažu” je osnažiti teže zapošljive žene, u ovom slučaju s najviše završenom srednjom školom, kroz zapošljavanje, obrazovanje i pružanje podrške krajnjim korisnicima na području Karlovačke županije.  Od 1.3.2019. godine zaposleno je 9 žena ciljane skupine na rok do 24 mjeseca koje će skrbiti i brinuti odnosno pružati pomoć za 45 krajnjih korisnika pomoći i potpore. Do korisnika će ići na biciklima kada god će to vremenske prilike dopustiti. Korisnici će svaki mjesec dobiti paket osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština koje će služiti zaposlenim ženama za rad te korisnicima za osobnu higijenu.

Zaposlene žene pohađat će verificirane programe obrazovanje i osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin za gerontodomaćice dok je jedna žena izabrala napredni tečaj informatike, a novo zanimanje upisat će im se u e-radnu knjižicu.

Pročitajte i ovo

NAJAVA

Izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici na D1 u Karlovcu počinje 2021.