Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija POTENCIJAL ZA SURADNJU Podijeli

Kinezi iz Ningboa zainteresirani za hrvatska vina i ovdašnje poduzetničke zone

Delegacija Republike Kine posjetila čelnike Karlovačke županije

U organizaciji Udruge za promociju kulture, trgovine i ulaganja Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u Karlovačkoj županiji je danas boravila delegacija istočnokineskog grada Ningbo.

Šesteročlano izaslanstvo ovog visokoidustrijaliziranog grada, koji ima 20 tisuća dolara BDP-a po stanovniku i više od 45 tisuća tvrtki, predvodio je zamjenik direktora gradske uprave Zhu Deren. U njemu je i jedna od najvećih kineskih luka ključna za trgovinu i automobilsku industriju te uvoz i izvoz u zemlje Istočne i Srednje Europe.

Zamjenik župana Mirko Martinović sa suradnicima te čelnici Gospodarske komore i razvojne agencije JURRA prezentirali su im Karlovačku županiju, njeno gospodarstvo i mogućnosti ulaganja. Predstavljena je i turistička ruta Nikola Tesla.

Gosti iz Kine pokazali su interes za trgovinu poljoprivrednih proizvoda, voća i povrća i vina iz Hrvatske te za ulaganja u ovdašnje gospodarske zone. Dogovoreni su dalnji kontakti na razini gospodarskih komora te na regionalnoj političkoj razini.

Pročitajte i ovo

#OSTANIDOMA

Nema novooboljelih u Karlovačkoj županiji, ali ima kršitelja s propusnicama – njih 5