Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život MREŽA KINO.HR SE ŠIRI Podijeli

KINO.hr od sada i u Vrbovskom, Brešan kino “zatvorio” 1996., pa ga sada i “otvara”

“Koja je ovo država” u KINO.hr Vrbovsko bit će prikazan 25. siječnja u 20 sati

Filmom Vinka Brešana “Kako je počeo rat na mom otoku” 1996. godine u Vrbovskom je zatvoreno tamošnje kino. Dvadesetdvije godine kasnije Vinko Brešan se “vraća” i svojim najnovijim filmom “Koja je ovo država” ponovno otvara kino u Vrbovskom.

Zahvaljujući inicijativi Grada Vrbovskog i Knjižnice “Ivan Goran Kovačić” ostvarena je suradnja s karlovačkom tvrtkom Radar koja kroz mrežu KINO.hr filmove  već prikazuje u Karlovcu, Dugoj Resi i Plaškom.

Kino u Vrbovskom se nalazi u staroj zgradi u kojoj je i prije radilo. Dvorana udovoljava uvjetima i vrlo brzo sve je dogovoreno, kaže ravnateljica Gordana Vučinić.

– Ovdje je bila zadnja projekcija “Kako je počeo rat na mom otoku” , a sada opet s Brešanom počinjemo tako da je i to neka simbolika.

Ova dvorana nije opremljena najnovijom DCP tehnologijom poput kina u Plaškom, ali Vrbovčani i njihovi gosti ipak će imati vrhunski doživljaj.

Želja mreže KINO.hr je revitalizirati što više starih kina odnosno da što više mjesta ima funkcionalno kino

– Dok kino ne bude opremljeno s tom najsuvremenijom tehnologijom imamo prijelazno tehničko rješenje gdje kvaliteta neće biti bitno lošija što se tiče same prezentacije filmova. Jedino postoji određeno ograničenje u dostupnosti samih naslova, ali s obzirom na našu vrhunsku suradnju sa svim distributerima u Hrvatskoj i nositeljima prava iz inozemstva osigurat ćemo maksimalno raznolik i kvalitetan program i u tom prijelaznom periodu. Vizija i plan je da barem jednom mjesečno imamo jedan jaki i aktualni filmski naslov, rekao je direktor Radara Marko Pekić.

No, želja Grada Vrbovskog je da filmova bude i više.

-Želja nam je da ih bude možda i dvaput mjesečno. Pozivaju se građani grada Vrbovskog, ali i  okolice da rezerviraju ulaznice i pogledaju filmove koji će biti atraktivni i novi. To je za područje Gorskog kotara jako bitno jer ovdje je društveni život ljudi zamro. Pozivamo ih da podrže ovu inicijativu, a u slučaju da se pokaže jako veliki interes Grad će nastojati da se ova kinodvorana opremi boljim standardima, rekao je Petar Vujnović iz Ureda gradonačelnika.

Nabava potrebne opreme i potrebna uređenja investicija su od oko pola milijuna kuna koje se mogu dijelom povući iz drugih izvora.

Prvi film u kinu u Vrbovskom, “Koja je ovo država”, bit će prikazan 25. siječnja u 20 sati. Pretprodaja ulaznica je online na KINO.hr ili na dan predstave na blagajni dvorane. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Pročitajte i ovo

PRIPREME ZA SISVETE

Zelenilo na groblju Jamadol do subote besplatno prevozi ukrasna zrnca