Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život VIRTUALNA ŠETNJA Podijeli

Književni krug Karlovac ima aplikaciju: Na 10 karlovačkih znamenitosti otkrijte lokalnu književnost

Kulturno – književni iskorak u Karlovcu, sve u svrhu turizma i promocije kulture i domaćih autora

Književni krug Karlovac ne miruje niti po ovim vrućim ljetnim mjesecima. Realizirali su novi projekt pod nazivom “Književni krug kroz Karlovac”.

Radi se o virtualnom vodiču, točnije mobilnoj aplikaciji koja vlasnika pametnog telefona pomoću Google Maps-a vodi na deset lokacija, kulturnih znamenitosti, u gradu Karlovcu.

Korisnik kad dođe na lokaciju, klikom na aplikaciju aktivira GPS lokator i ako se nalazi dovoljno blizu, oko 50 metara, za nagradu će dobiti jednu od nagrađenih priča s ovogodišnjeg Natječaja za najbolju kratku priču Književnog kruga Karlovac “Zlatko Tomičić 2022.”.

– Ideja je bila povezati turističku ponudu Karlovca i književnost koji mi karlovački autori stvaramo. Zajedno sa kćeri Dorom napravio sam virtualni književni krug kroz Karlovac. Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje, a kad se sve obiđe, čovjek je pročitao sve nagrađivane radove, istaknuo je član Književnog kruga Karlovac i tvorac ove aplikacije Tomislav Beronić.

Kultura, turizam i književnost – sve u jednom

Karlovački književnici za prvih deset lokacija izabrali su Stari grad Dubovac, Gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić, Aquatiku, Drveni most, Gimnaziju Karlovac, Glazbeni paviljon, Knjižnicu za mlade, Gradski muzej, Veleučilište i Stari plac.

Glavni cilj im je, kako kažu, da ljudi vide tu aplikaciju te da je isprobaju, a dogodine je opcija i povećanje broja točaka kulturnih znamenitosti.

– Moram istaknuti da ovakvu vrstu virtualnog vodiča još nitko nije napravio, da bi povezao kulturu i turističku ponudu. Mi smo u tom smislu prvi i to smo stavili u funkciju kulture, književnosti i gradskog turizma, istaknuo je Beronić.

Aplikaciju je moguće učitati preko QR koda ili jednostavno utipkati: vivo.kkkarlovac.hr

Svi troškovi korištenja aplikacije u prvoj godini su pokriveni donacijama tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. i informatičkog obrta Beronić IT.

Već desetljećima, Književni krug Karlovac jedna je od perjanica karlovačke kulture.

A ako ove književnike već fizički ne možete dotaknuti, sada je to moguće napraviti kroz mobitel “na touch screen”.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti