Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život POTVRĐENO Podijeli

Korona je stigla u Hrvatsku: Mladić iz Zagreba prvi je oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj

Mladić ima blaže simptome bolesti i u izolaciji je

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađem muškarcu koji je boravio u Milanu, ima blaže simptome i hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević

U Hrvatskoj je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Potvrdio je to premijer Andrej Plenković te dodao da se radi o mlađem muškarcu koji je boravio u Milanu, a hospitaliziran je u Zagrebu s blažim simptomima.

Riječ je o mlađem muškarcu koji je između 19. i 21. veljače bio u Milanu u Italiji

– Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripi i ne očekuje se veći pobol i komplikacija od sličnih infekcija gripe – izjavio je ministar Beroš. – Ovim činom detekcije virusa podižemo stupanj naše pripreme i obrane i mjere koje poduzimamo. Ulazimo u fazu koja je nešto viši level naše pripravnosti i mislim da zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ovu ugrozu – rekao je ministar. Zdravstveni sustav je spreman. – Mislim da je dobro da smo na vrijeme digli razinu pripravnosti, bili angažirani – poručio je premijer za kraj. Rekao je kako od svih očekuje maksimalni angažman.

Podsjetimo, najčešći simptomi spomenute bolesti su vrućica, umor i suhi kašalj. Neki su se pacijenti žalili na opće bolove, začepljenost nosa, curenje nosa, nadraženo grlo i proljev. Ti su simptomi najčešće blagi i manifestiraju se postepeno. Neki se ljudi mogu zaraziti bolešću bez da prikažu ijedan simptom i općenito se dobro osjećaju.Većina oboljelih, njih otprilike 80 posto prema WHO-u, oporave se od bolesti bez potrebe za posebnim liječenjem.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”