Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKI ROCK 'N' ROLL Podijeli

U kožnim hlačama iz Londona Kina obarao rekord u puštanju glazbe

Branko Obradović Kina knjigom “Karlovački rock ‘n’ roll” od zaborava otrgnuo događaj koji je 1979. zaintrigirao domaću i svjetsku javnost

U Gradskom kazalištu Zorin dom sinoć je održana promocija knjige “Karlovački rock’n’roll” autora Branka Obradovića Kine.

U knjizi je opisa rušenje svjetskog rekorda u neprekidnom puštanju glazbe 1979.  Tada DJ, Kina je ‘svirao’ čak 77 sati i uspio u svom naumu.  Prijašnji rekord je nadmašio za čak pet sati. Zašto se uopće odlučio za obaranje rekorda, kako se za njega priprema, što je kupio u Londonu te kako su taj događaj pratili ondašnji mediji može se pročitati u knjizi u kojoj Obradović sve otkriva. Riječi prate fotografije snimljene u tih 77 sati u Hrvatskom domu.

Uz autora, o knjizi su govorili Mladen Kuka i Damir Valent te, iako događaju ’79. nisu prisustvovali jer su bili mali, o Kininom dugogodišnjem radu i djelovanju govorili su i župan Damir Jelić i gradonačelnik Damir Mandić.  Prisutne je pozdravila i pomoćnica ministrice demografij Maja Knežević Vučinić.

U vrijeme kasnih sedamdesetih pjesmom je sve vratio prvi pjevač Divljih Jagoda Toni Janković, a kasnije je rock hitove svirao Milan Prša.

Uz promociju knjige, u holu Zorin Doma postavljena je i prigodna izložba fotografija nastalih za vrijeme obaranja svjetskog rekorda.

Foto: Zorin dom/Igor Čepurkovski

Pročitajte i ovo

U TEBE SE GOSPODINE UZDAM

Kardinal Stepinac bio je 1874 dana u karanteni. “Kad vam sve uzmu, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu”