Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život DOMAĆE JE DOMAĆE Podijeli

Kupujte hrvatsko u Karlovcu. Na štandovima domaći, inovativni i kvalitetni proizvodi

Akcija Kupujmo hrvatsko traje do 19 sati u Radićevoj ulici, kod žabe

Građani u Hrvatskoj u 77 posto slučajeva uvijek obraćaju pozornost na zemlju porijekla proizvoda koje kupuju, 67 posto ih je spremno izdvojiti i više novca za hrvatske proizvode jer smatraju da su bolji i da tako podupiru hrvatsku proizvodnju i gospodarstvo.

Statistika je to proizašla iz akcije Kupujmo hrvatsko koja se održava već 22 godine, a danas do 19 sati domaćin joj je Karlovac.

Svoje proizvode izložilo je 75 poduzetnika i OPG-ova. U ponudi su domaći sirevi, med, ljekoviti proizvodi, suveniri, nakit…

Svečano ju je otvorio potpredsjednik HGK Josip Zaher.

-Upućujem svakoga od nas da kupuje domaće, nacionalne proizvode, lokalne proizvode jer samim tim stoji na brani i na očuvanju hrvatskih radnih mjesta, hrvatske proizvodnje, što vidimo da uz trgovinu, usluge i turizam u budućnosti možemo napraviti puno više nego što danas jesmo.

Inovativnost Nikole Tesle, koji je u Karlovcu živio dok je pohađao gimnaziju, može biti inspiracija današnjim poduzetnicima, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Hrvatska gospodarska komora kao začetnik ove akcije, osigurala je 7,5 milijuna kuna za pomoć malim i srednjim proizvođačima omogućila brendiranje i dobivanje znakova kvalitete – Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta

-Grad Karlovac nastoji kod svojih malih obrtnika, poduzetnika, poljoprivrednika njegovati da razvijamo svoje hrvatske, inovativne proizvode. Želim svima puno uspjeha i pravu prodaju, rekao je Mandić.

– Koristeći i kupujući domaće proizvode znamo da osiguravamo radna mjesta i napredak gospodarstva, ali isto tako znamo i da su naši i kvalitetniji i zdraviji nego mnogi strani, dodala je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

A kako se čini, proizvođačima na Kupujmo hrvatsko akciji u Karlovcu ne manjka iniovativnosti i ideja, a građanima vjere u domaći proizvod.

– Ja sam kipar Ante Karačić. Dolazim iz Zagreba. Radim uglavnom unikatne stvari, ono što nema na tržištu, ja sam potpuno originalan. Ovo su moji magnetići sa živim cvijećem. Imamo i ogrlice, prstenje i modni nakit sa živim cvijećem, rekao je ovaj mali poduzetnik.

– Biram proizvode koji su mi jeftiniji, a ako su hrvatski dapače. Znači, kupujem npr. Čarli, čak mi je i bolji za ruke, Niveu i te standardne naše proizvode, naglasila je jedna posjetiteljica.

Pročitajte i ovo

POVRATAK U NORMALU

Večeras pojačan promet na autocesti od Karlovca prema Zagrebu