Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija LASINJA Podijeli

Lasinja rješava gubitke vode, modernizira prometnice, planira vrtić i Interpelacijski centar lasinjske kulture

Na kolegiju župana razgovarano o projektima, planovima i problemima

Demografija, zbrinjavanje otpada, poticanje gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta, državna imovina i Razvojni fond Karlovačke županije iz kojeg je Županija Općini namijenila 405 tisuća kuna za sufinanciranje projekta uređenja prometnice i pješačkih površina u središtu Lasinje, bile su teme ovotjednog kolegija župana.

Održan je u prostoru Pastoralnog centra župe Sv. Antuna Padovanskog u Lasinji. Načelnik Željko Prigorac istaknuo je komunalnu problematiku, najviše u segmentu cestovnog prometa, gdje se planiraju i provode projekti uređenja i asfaltiranja prometnica i komunalnog uređenja središta Lasinje.

Općina rješava i problem velikog gubitka vode u vodopskrbnom sustavu, gdje su uz modernizaciju opskrbe postignute i znatne uštede. U tijeku je priprema dokumentacije za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta te rekonstrukciju i opremanje sportskih terena “Lastavica” u Lasinji. Također su u planu projekti Dječjeg vrtića te Interpelacijskog centra lasinjske kulture.

Planira se i izgradnja i uređenje nogostupa i prometnica kroz središte mjesta te projekt rotora u Brezju.

Istaknut je i problem uništavanja lokalnih prometnica prilikom izvoza drvne mase zbog ćega će se tražiti veće učešće šumoposjednika u financiranju obnove tih prometnica. Općina je za mnoge projekte već osigurala sredstva kroz različite fondove.

Nakon održanog kolegija sudionici su obišli prostor Osnovne škole „Antun Klasinc“ Lasinja te razgledali završenu investiciju obnove fasade i dijela krovišta. Investicija je vrijedna 390 tisuća kuna, a Karlovačka županija  ju je finacirala s preko 200 tisuća kuna, ostatak su sredstva Općine. Tom je prigodom županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak ravnatelju škole Mariju Crnolatecu predao edukativnu tablu za sigurno kretanje u prometu koju je Savjet za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije namijenio za edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta.

Pročitajte i ovo

STOP ONIMA S POVIŠENOM

Termovizijska kamera u karlovačkoj bolnici: Mjeri temperaturu na ulasku u hitni prijam