Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac AKTUALNI SAT Podijeli

Laži, krađe, žaba za zvijezdu, nasip ili zid, proširena cesta ili ne, vijećnik Novak nije se mogao odlučiti; Mandić: Ja sam zbunjen

Glavno pitanje se na kraju svelo na Brodarčane i njihovu peticiju

Laži po Brodarcima, krađe na Luščiću, zamjena žabe i zvijezde, zid ili nasip, cesta u Brodarcima, nije se znalo s koje strane vijećnik Tomislav Novak prije želi udriti po gradonačelniku Mandiću na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća. Sve se na kraju svelo na, već dobro poznatu, peticiju Brodarčana koja i dalje zbunjuje karlovačkog gradonačelnika. 

– Jeste li pronašli, gradonačelniče Mandiću, onoga što laže po Brodarcima i onoga što krade po Luščiću. I dok ste se bavili time, jeste li razmišljali kakva se atmosfera stvara u Brodarcima i što se tamo događa među građanima, počeo je gradski vijećnik, pa nastavio:

– Nećemo dozvoliti da ovim zidom Karlovac pretvorite u grad zidova. Više nećemo dozvoliti da nam se uništava naša prirodna baština. I ako ste o tome razmišljali, mislim da biste trebali problemu pristupiti malo drugačije, u dogovoru s građanima.

Peticija pokrenuta zbog dabrova?

Spomenutu peticiju gradonačelnik Mandić dobio je u ruke prije nekoliko dana. Još jučer smo pisali o tome kako ga je ona zbunila, a danas je to još jednom i potvrdio.

Također, javno je iznio što Brodarčani točno traže:

– Peticijom stanovnika naselja Brodarci kojom se od grada Karlovca i Hrvtaskih voda zahtjeva da se na obali Kupe umjesto betonskog zida za obranu od poplava od postojeće ceste naravi nasip, bez proširivanja. Navedenim načinom neće se nagrditi obala i uništiti prirodni okoliš, koji je stanište brojnih životinja, od kojih je najzaštićeniji dabar.

Jer, ako bi se podigao takav zid, dabrovi ga više ne bi mogli prelaziti i to bi direktno ugrozilo njihovo stanište.

I dalje zbunjen

Zbunjen je bio gradonačelnik i kad je dobio peticiju, zbunjen je i danas, a očito će tako i ostati dok se cijela situacija ne razriješi.

Najavljeno jučer, danas potvrđeno, u roku dva tjedna svi potpisnici će na sastanak u gradsku vijećnicu kako bi se razriješila priča u Brodarcima.

Dodao je Mandić kako i dalje ima Brodarčana koji su za zid, a oni se zanemaruju. Sve to izazvalo je i neugodnu situaciju u Brodarcima jer se susjedi namrgođeno gledaju preko plota, a za time nema potrebe, misli Mandić.

Inače, gradonačelnik nije uspio naći niti one koji lažu, niti one koji kradu.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’