Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Crna kronika BEZ RIJEČI Podijeli

Lopovi s Paviljona Katzler pokidali bakrene oplate, vlasnica im objavila ‘rat’

Napravili su štetu za koju nisu niti svjesni, a sve zbog dobiti od stotinjak kuna otkupne cijene bakra

Euforija i pozitiva koji vladaju Hrvatskom i Karlovcem neke očito nije dohvatila jer kako objasniti vandalski čin nakon kojega je Paviljon Katzler jutros osvanuo opustošen.

Nepoznat netko odnio je bakrene oplate s paviljona, potrgao stare drvene tačke, uništio cvjetne nasade. Vlasnica Morana Rožman najavljuje podizanje kaznene prijave jer šteta je velika, pogotovo u odnosu na ono što će lopovi dobiti za počupani bakar.

– U ovo veselo doba kad je cijeli nacija s osmijehom dočekivala naše nogometaše i sinoć Karlovčani svog Lovrena, u vrijeme kad je konačno sve negativno na trenutak nestalo i sakrilo se iza crveno-bijelih kvadratića…uvijek se nađe netko tko će nas vratiti u surovu suru realnost. Noćas su vrijedne ruke OnihZnaSeKojih uništile, potrgale i odnijele bakrene oplate s Paviljon Katzler 1897, uništile cvjetne nasade, potrgale stare drvene tačke u kojima sam se vozila kao klinka. Napravili su štetu za koju nisu niti svjesni, a sve zbog dobiti od stotinjak kuna otkupne cijene bakra. Objavljujem rat!, poručila je Rožman.

Razmjeri štete znat će se nakon procjene stručnjaka, a na teren će i konzervatori.

Pročitajte i ovo

ČUVAJTE SVOJE STVARI

Na Plitvicama pokradena državljanka Južne Koreje (71)