Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija RAZVOJ Podijeli

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote

U Maletićima bi trebao niknuti pogon u kojem će posao naći 15 osoba

Mjesto Maletići u općini Netretić dobilo je prvog investitora u svojoj poslovnoj zoni: Radi se o austrijskoj tvrtki koja se bavi izradom robota i koja na ovoj lokaciji planira izgraditi proizvodnu halu površine 2000 m2.

Informaciju je za Radio Mrežnicu potvrdio načelnik općine Netretić Marijan Peretić.

– Općina, potom tvrtka GER4TECH Robot Factory i Komunalno Duga Resa prije nekoliko su dana potpisali ugovor o priključenju vodovoda na Poslovnu zonu Maletići, kazao je Peretić potvrđujući ulazak prvog investitora u ovu poslovnu zonu te kazao da se bave proizvodnjom specijalnih strojeva i robota.

Radi se o području odmah nakon čvora Novigrad na Dobri koje se “spušta” prema mjestu, a Austrijanci su kupili 11 tisuća m2 i odmah počinju s projektiranjem hale površine 2 tisuće m2.

Kako kaže Peretić, tu bi u budućnosti posao trebalo naći 15 osoba – 3 inženjera i ostalo radnici sa srednjom stručnom spremom, a vjeruje i u daljnje širenje njihovog posla.

Načelnik kaže da su to odlične vijesti za općinu, a austrijska tvrtka zauzima tek 10 % prostora poslovne zone, pa Peretić vjeruje i nada se dolasku drugih investitora odnosno “domino efektu”.

Maletići se nalaze na izvrsnoj lokaciji što se prometa tiče jer su doslovno “vezani” na čvor Novigrad na Dobri i autocestu od koje ih dijeli nekoliko minuta.

 

 

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka