Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac OČEKIVANO Podijeli

Mandić će smanjiti plaće svima u karlovačkom gradskom sustavu, a i reorganizirati ga

Koliko će se plaće smanjiti još se ne zna, ali bit će na duže vrijeme

Grad Karlovac će vrlo brzo izaći sa svojim prijedlogom smanjenja plaća svima unutar cijelog gradskog sustava. Potvrdio je to Radio Mrežnici gradonačelnik Damir Mandić. To znači i gradska uprava, ali i gradske tvrtke te ustanove.

– Grad Karlovac je pokrenuo razgovore sa svim sindikatima u sustavu, kako gradske uprave tako i tvrtki i ustanova, kako bi ih prije svega upoznao sa stanjem cijelog sustava uslijed posljedica pandemije koronavirusa. Definitivno je jasno da će svi segmenti društva morati poduzeti mjere kako bi se smanjile štete koje nastaju iz dana u dan u gospodarstvu i poduzetništvu, ali i u svakodnevnom životu, samim tim i gradska uprava Grada Karlovca i sve tvrtke i ustanove unutar sustava.

Naglašava potrebu štednje na svim razinama, ali i svjesnost da će mjere koje Grad poduzima imati pozitivan učinak na vrijeme kada kriza završi.

Dio građana sigurno će postati korisnici socijalnog programa

Cilj je, kaže Mandić, uštedama na svim razinama gradskog proračuna osloboditi novac s kojim će moći biti podrška svim obrtnicima i poduzetnicima, ali i kako bi osnažili gradski socijalni program.

– Razvidno je da će jedan dio naših sugrađana sigurno postati njegovi korisnici.

Kolika će smanjenja plaća u gradskom sustavu biti još nije poznato, ali bit će uskoro. No, Mandić kaže da će biti na duži period.

– U tom kontekstu će ići i prijedlog smanjenja primanja svih unutar cijelog gradskog sustava. U skladu s očekivanjima razvoja situacije, naš prijedlog će se odnositi na duže vremensko razdoblje, uzimajući u obzir da ćemo doći i u situaciju nužne reorganizacije cijelog sustava. O samoj visini smanjenja ćemo vrlo brzo obavijestiti javnost. U ovom trenutku vrijeme nam nije saveznik i toga smo svjesni.

foto:arhiva RM

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju