Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac JOŠ UVIJEK AKTUALNO Podijeli

Mandić ponovio na aktualcu: Ako će biti nedostataka D6 neće dobiti uporabnu

Vijećnica Polović kaže: “Vidljivo je da gradonačelnik djeluje onda kada ima snažni pritisak građana, ali Grad više štiti političke istomišljenike”

Rekonstrukcija državne ceste D6 u Karlovcu mora završiti do 31. prosinca, ali Grad Karlovac za nju neće dati zeleno svjetlo ako svi nedostaci ne budu uklonjeni.

Rekao je gradonačelnik Damir Mandić na aktulcu Gradskog vijeća odgovorivši vijećnici Možemo Draženki Polović kojoj se čini kako prema tempu radova, uporabnu dozvolu za svog mandata neće morati niti izdati.

Situaciju na Borlinu građani više ne mogu podnijeti

-Molim da se stvarno stane na stranu građana koji više ni troškovima niti načinom života ovo ne mogu podnijeti, rekla je Polović.

-Mi stvarno cijelo ovo vrijeme u okviru naših nadležnosti nastojim inzistirati i tražiti rješenja. Što se tiče uporabne dozvole, ponovit ću što sam rekao, mi kao Grad nećemo pristati da ta državna cesta dobije uporabnu dozvolu bez da se poprave svi nedostaci koji su uočeni, rekao je Mandić.

Osim izvođača koji je od početka bio na projektu D6, Hrvatske ceste su sada uvele i novog. On je zadužen za posao od Cara prema Maloj Jelsi

Da će tako i biti gradonačelnik još mora pokazati na djelu jer prema riječima vijećnice Polović “vidljivo je da gradonačelnik djeluje onda kada ima snažni pritisak građana, i to je dobro”. Međutim, Polović je iz zapisnika i dopisa koje je tražila kako bi se vidjelo što je Grad poduzimao oko cijele situacije, zaključila i da: “Grad radi više na tome da zaštiti političke istomišljenike”.

Rekonstrukciju D3 od zelenog nebodera do Švarče Hrvatske ceste ne planiraju voditi

Mandić je u ovoj raspravi najavo kako već idući projekt u Karlovcu Hrvatske ceste namjeravaju prepustiti Gradu. Radi se o rekonstrukciji državne ceste D3 odnosno od zelenog nebodera do Švarče.

-Hrvatske ceste su zauzele stav da idemo zajedno u nabavu za projektnu dokumentaciju, ali su nam već otvoreno rekli da Hrvatske ceste neće voditi projekt zato što i tamo ide obnova vodnokomunalne infrastrukture. Zaključio sam da je stav Hrvatskih cesta da taj dio posla odnosno vođenje cijelog projekta prepuste nama u Gradu, što nije slučaj na D6, i mi smo to prihvatili.

Kvalitetne ljude za voditi taj projekt imaju, a Mandić se samo nada da će dobiti kvalitetnog izvođača.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju