Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac GRADONAČELNIK KAŽE Podijeli

Mandić: Za zid na Korani Grad još nije dobio nikakav zahtjev

“Investitor mora podnijeti zahtjev nadležnom gradskom odjelu”

 – Mi u ovom trenutku na razini gradske uprave nismo dobili nikakav formalni, službeni zahtjev za gradnjom bilo kakvog zida. Obveza Grada Karlovca je čuvanje zakonitosti i procedura. Investitor mora podnijeti nadležnom gradskom odjelu zahtjev na kojeg onda Grad treba odgovoriti. Mi taj zahtjev još nismo dobili.

Rekao je danas za Radio Mrežnicu gradonačelnik Damir Mandić zamoljen da komentira zahtjeve građanske inicijative “Spasimo Koranu” osnovane zbog najave izgradnje 2,5 metra visokog i 195 metara dugog zida oko budućeg hotela na Korani.

– Razumije reakcije građana odnosno građanske inicijative. Čini mi se da se svi slažemo u jednom, a to je da i investitor i građanska inicijativa, a i Grad Karlovac smatraju da na prostoru Korane treba jedan reprezentativan hotel. Mislim da je to dobro. S druge strane obveza Grada Karlovca je čuvanje zakonitosti odnosno procedura. Ja kao gradonačelnik to mogu jamčiti da sukladno prostornim planovima ćemo se mi i ponašati. Treća stvar, s obzirom da je građanska inicijativa izišla s određenim priopćenjima, a čini mi se da idu neke informacije koje nisu do kraja točne, moj ured je otvoren i ja sam na raspolaganju. Ako ima bilo kakvih nejasnoća što se tiče Grada Karlovca neka se obrate i mi ćemo s njima podijeliti one informacije koje imamo, rekao je Mandić.

A jedina informacija koju u Gradu za sad imaju je da još uvijek čekaju da investitor podnese zahtjev za izgradnju zida.

Kako je sam Nikola Hanžel još 3. svibnja za Radio Mrežnicu izjavio, bez zida za obranu od poplava ne može se početi s izgradnjom hotela, a za zid ima dozvole.

Pročitajte i ovo

ZADNJI DAN

Karlovac Open air Tribute festival zatvara kralj popa