Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija BRAVO! Podijeli

Martina Radojčić iz Prirodoslovne škole srebrna veterinarska tehničarka u državi

Svestrana i puna ljubavi i brige za životinje, ostvarila je izvrstan uspjeh

Učenica Prirodoslovne škole Karlovac Martina Radojčić osvojila je drugo mjesto u državi na natjecanju u smjeru veterinarski tehničar.

Sjajan je to uspjeh ove učenice 4. d. razreda na koju je škola izuzetno ponosna, a da nije bilo lako postati srebrna, dovoljno govori podatak o zahtjevnosti natjecanja koje je okupilo najbolje đake iz cijele Hrvatske.

Martina je imala zadatak laboratorijske dijagnostike, potom je trebalo pokazati znanje i odabrati lijek te hranu, potom uzeti mlijeko za mikrobiološku pretragu i slično, a potom i priprema životinje za umjetno osjemenjivanje.Zahtjevni su to dijelovi nastupa, a žiri je vrednovao niz elemenata. Ono što je bitno, to je da je Martina ostvarila sjajan uspjeh.

Ova svestrana i odlična učenica Prirodoslovne škole Karlovac, predana je ljubiteljica životinja koja brine o svojim, ali i napuštenim ljubimcima, a ništa manje ne voli ni konje, kojima također posvećuje svoje slobodno vrijeme.

Osim veterinarskog tima naše škole koji je kroz cijelo školovanje pratio učenicu, Martina je znanja stjecala i kroz stručnu praksu izvan škole, u karlovačkoj Veterinarskoj praksi Pet plus, gdje je imala prilike učiti od mr. Nine Domišljanović, dr.med.vet., koja je bila vanškolska mentorica i prošlogodišnjem natjecatelju ove smotre, osvajaču brončane medalje.

Za rad sa govedima Martina se dodatno pripremala na govedarskoj farmi Igora Polovića kojem je škola i više nego zahvalna.

Izuzetno smo ponosni na uspjeh naše učenice, te joj želimo da ostvari svoje snove i ostane raditi u veterini, i na taj način brinuti za životinjsko, ali i ljudsko zdravlje, poručuju iz Prirodoslovne škole.

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane