Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Jadni su investitori u Republici Hrvatskoj, rekao je drugoosumnjičeni iz afere s vjetroelektranama, Milenko Bašić, investitor u vjetroelektranu Krš - Pađene za RTL. Bašić se trenutačno nalazi u BiH, a kratko je poručio: - Samo vam mogu reći da je C.E.M.P. jedan od prvih u RH počeo razvijati projekte vjetroelektrana, a nažalost zadnji ih sagradio od svih uopće dosad sagrađenih u kvoti vjetroelektrana. Toliko o pogodovanju, neka javnost zaključi. Bivša kninska gradonačelnica već sedam dana - leži u Remetincu. I to zbog opasnosti od utjecaja na 25 svjedoka, među kojima je ministrica Vučković te premijerova suradnica Tena Mišetić. Osumnjičeni iz afere s Rimac: 'Jadni investitori u Hrvatskoj!' Sve što ima veze s NDH i II. svjetskim ratom i ustaškim režimom osuđujemo bezrezervno. Što se tiče preporuka vijeća to je bilo vrlo precizno i vrlo jasno formulirano za koje prigode, kaže premijer 'Pozdrav Za dom spremni je registriran u Vladi Ivice Račana' Mladi nogometaši su poželjeli nove frizure, ali su zaboravili na stroge zaštitne mjere koje ne dopuštaju kućne posjete frizera i njihov rad bez zaštitne maske, što je oboje vidljivo na fotografijama koje su objavili dečki Tko vaš šiša, Sancho i Akanji: Zaboravili na mjere pa ih kaznili Komentirajući povećanje broja novooboljelih Radovanović je objasnio da nikada "epidemijska krivulja ne ide ravnomjerno, uvijek ima povremenih skokova i ide zupčasto" Nagli skok novozaraženih u Srbiji - jučer 48, danas već 96

Život MALO ŠKOLE Podijeli

Maske su za oboljele osobe, a ne za zdrave!

Maske nose oboljeli i oni koji kašlju, ne zdravi

Maske bi trebale nositi oboljele osobe kako bi se spriječilo izlučivanje virusa i širenje zaraze. Zdrave osobe zapravo stručno ne bi trebale nositi masku, već osobe koje imaju respiratorne smetnje, koji kašlju, ali takve bi osobe trebale ostati kod kuće.

Stručno je to mišljenje epidemiologa koje potvrdila i dr. Biserka Hranilović upitana da komentira praksu pojedinih trgovina koje u svoje prostore ne puštaju kupce koji masku nemaju.

Tako su brojni građani danas, nakon što su u redu čekali da ih se pusti u trgovine, doživjeli da im je ulaz zabranjen zato što nemaju zaštitu preko lica. Podsjetimo, uz najbolju volju zaštine maske se ne može nabaviti ni za lijek.

– Maske su za oboljele osobe, a ne za zdrave, bila je jasna dr. Hranilović.

Na pitanje zašto tvrtke u Karlovcu,  a posebno one koje proizvode sanitetski materijal, u ovoj situaciji ne proizvode maske, iz Stožera odgovaraju kako čekaju sirovine tj. adekvatan materijal za njihovu izradu.

Pročitajte i ovo

IZBORI

Petračić ide na parlamentarne izbore zajedno s Fokusom, Pametno i Nezavisnom listom Zagreb