Radio Mrežnica
ČESTITKE Podijeli

Mateja, Ema i Lovro iz karlovačkog TUŠ-a srebrni na natjecanju mladih kuhara i slastičara

Trgovačko ugostiteljska škola ponosna na svoje učenike

U Poreču je održan 14. po redu Kamelija kup – natjecanje namijenjeno perspektivnim srednjoškolcima koje potiče mlade kuhare i slastičare na usavršavanje i profesionalni rad u struci.

Trgovačko-ugostiteljska škola sudjelovala je na Kameliji u natjecanju iz kuharstva i slastičarstva.
Učenici 3. E razreda (smjer kuhar) Mateja Ferenac i Lovro Belavić predstavljali su školu pod vodstvom nastavnika kuharstva, ujedno i njihova mentora, Zlatka Šušlja. Slastičare je predstavljala Ema Rade iz 2. F razreda (smjer slastičar) pod vodstvom nastavnice slastičarstva, odnosno pod mentorskom palicom Irene Žgele.
Navedeni učenici iz obje discipline predstavili su svoju školu u najboljem mogućem svjetlu.

U velikoj konkurenciji i zavidnom znanju i vještinama ostalih natjecatelja, naši su učenici u obje discipline osvojili 2. mjesto, odnosno srebrnu medalju, priopćili su iz TUŠ-a.
Važno je naglasiti da su radove ocjenjivali licencirani međunarodni suci iz Slovenije i Walesa s dugogodišnjim iskustvom. Naglasili su da se u hrvatskim školama ozbiljno radi s učenicima jer su svi sudionici natjecanja pokazali veliku razinu spremnosti te usvojenost vještina. Također su istaknuli da su sva priznanja i medalje zaslužene, a o samim pobjednicima i dobitnicima medalja odlučile su nijanse.
Nama ne preostaje ništa drugo nego još jednom čestitati učenicima na zasluženim medaljama. Nadamo se da im je to dobar poticaj i vjetar u leđa te da će se i dalje nastaviti truditi i usavršavati u struci, sretni su u TUŠ-u.

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više