Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život KORONA STIŽE Podijeli

Radnici koji su u riječkom KBC-u su Karlovčani i Dugorešani: Jedan radnik ima simptome, ostalih osam nema, nalazi popodne

Tijekom noći prebačeni su iz Milana u izolaciju u riječku bolnicu

Devetorica Hrvata koji su tijekom noći iz Italije transportirani u KBC-u Rijeka zbog sumnje u koronavirus  su Karlovčani i Dugorešani tj. šestorica su iz Karlovca, a trojica iz Duge Rese, doznaje Radio Mrežnica.

Ovi radnici radili su u tvornici gdje je otkriveno dvadesetak oboljelih. Navodno se radi o tvornici u Milanu, središtu Lombardije – regije koja je blokirana zbog pojave virusa. Radnici su trenutno u izolaciji i pod nadzorom i kako doznaje RM svi se osjećaju dobro. Brisevi su poslani na analizu u Zagreb i čekaju se rezultati.

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac rekao je da su primili devetero ljudi u dobi između 19 i 50 godina. Jedan je imao simptome i nalazi se u izolaciji. Kliniku za infektologiju su izolirali od drugih pacijenata i osigurali četiri sobe za izolaciju. Uzroci svih pacijenata su poslani u Zagreb i nalazi se očekuju poslijepodne, oko 15 sati.

Dr. Štimac je rekao da pacijent ima simptome slične gripi. ”Jedna je osoba sa simptomima, a ostalih osam ih nema. Ako dođu negativni nalazi svi će odmah biti pušteni kući”, rekao je.

Na pitanje novinara zašto nisu išli u bolnicu u Karlovac, budući da su radnici iz Karlovca, Štimac je rekao da su takve bile upute. Rekao je da će se osigurati dodatni kapaciteti, ako za to bude potrebe.

Ministar Beroš je danas iznio i informaciju da se traže lokacije za karantenu oboljelih te se govori o jednoj u Zagrebu i drugoj u Rijeci. – Korona virus doći će i do nas možda već danas, rekao je Beroš.

Foto: KBC Rijeka

Pročitajte i ovo

SLOBODNJAČKI NERV

Milanović o Rimac: Govorila je da nisam Hrvat, dovela bukače u Knin, a sad je u istražnom zatvoru