Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Život 22. MFF Podijeli

MFF na prijamu u Magistratu: Imate malu zemlju, ali veliko srce, hvala vam

Furdek Hajdin: Vaši grandiozni nastupi u sjećanju ostaju zauvijek

Imate malu zemlju, ali veliko srce, hvala vam lijepa, poručili su predstavnici grupa koje sudjeluju na 22. Međunarodnom festivalu folklora u Karlovcu na današnjem prijamu u gradskom magistratu.

U Maloj vijećnici Guam, Južnu Koreju, Meksiko i Ukrajinu te predstavnike FA Matija Gubec primile su zamjenice župana i gradonačelnika Martina Furdek Hajdin i Andreja Navijalić i poželjele im dobrodošlicu.

– Ovi doživljaji koje smo imali priliku vidjeti na otvorenju, a i svaki dan kada nastupate u našoj županiji su toliko neprocjenjivi i grandiozni da ostaju u sjećanju zauvijek. Stoga vam zahvaljujem da ste vašim dolaskom omogućili da naučimo ponešto o vašim državama, o ljepoti vaših nošnji, plesanja, glazbi i naravno okusa koje ćemo od danas moći probati, rekla je Furdek Hajdin.

– Veliko je zadovoljstvo vidjeti svijet na ulicama Karlovca, grada koji nosi naziv Grad susreta jer se nalazi u središtu Republike Hrvatske i svi putevi prolaze kroz Karlovac. Zadovoljstvo vas je vidjeti posebno vaše nastupe koji uvijek oduševe brojnu karlovačku publiku, ali i brojne drage nam goste koji dolaze upravo da bi vidjeli vaše nastupe, dodala je dogradonačelnica Navijalić.

Posebno su zahvalile organizacijskom timu festivala, ali i Folklornom ansamblu Matija Gubec koji je cijelu priču Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu i započeo 1998. godine.

Od predstavnika grupa moglo se čuti da su zadovoljni festivalom, Ukrajinci su čak domaćine pozvali na svoj festival. Svi se posebno vesele večerašnjim Okusima svijeta. Jedva čekaju, kažu skuhati svoja jela, ali i probati okuse jela ostalih grupa.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo