Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Crna kronika NAPETO I DALJE Podijeli

Migranti ne staju: Trojica jutros uhvaćena u Jarčem Polju. Most preko Dobre pa u šumu svakodnevna je ruta

Najčešće prolaze noću te u ranim jutarnjim satima

Grupe ilegalnih migranata s dolaskom jeseni pojačale su pritisak na naše krajeve, a ruta koja se aktualizirala i postala “in” u njihovim krugovima vodi trenutno preko Mračina do Jarčeg Polja pa dalje prema slovenskoj granici.  I jutros je policija na ovom potezu uhvatila trojicu migranata.

Na ovim lokacijama mještani ih primjećuju gotovo svake noći, u pravilu trojicu u grupi. Nakon što se na staru Riječku cestu spuste iz područja Mračina prelaze most preko rijeke Dobre, neposredno kod motela i odmah nakon toga penju se preko brežuljka dalje prema šumi. Koliko je ova ruta aktivna dovoljno govore i već poprilično utabane staze kojima prolaze. Najčešće je to noću, oko 2 – 3 sata. Druga trasa im je preko mosta u Novigradu na Dobri, a zapravo na ovaj način izbjegavaju za mnoge od njih fatalne rijeke, osobito Dobru koja je u ovo doba vrlo nabujala.

Ima i onih koji se odluče “noćiti” u obližnjoj napuštenoj drvenoj kući koja mnogima od njih već duže vremena služi kao sklonište, a onda se u jutarnjim satima odlučuju na put dalje. Kreću se vrlo brzo i vješto pa brzo zamaknu iz vidokruga, no ne i zadugo.

Tako su i jutros migranti, trojica njih, pali u policijske ruke oko 9 sati. Prema svemu sudeći, noć su proveli u ovoj kući (slika lijevo)  da bi se nešto prije 8 sati spustili  na glavnu cestu prema Rijeci. Tu su i zamijećeni nakon što su krenuli nizvodno uz obalu Dobre. Nakon dojave mještana,  za nekih sat vremena u  šumarku ih je pronašla hrvatska policija.

Pročitajte i ovo

OPET

Još jedna žrtva internetske prijevare: Ženi (26) s računa “skinuli” više stotina eura