Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život SLOBODNJAČKI NERV Podijeli

Milanović o Rimac: Govorila je da nisam Hrvat, dovela bukače u Knin, a sad je u istražnom zatvoru

Nevjerojatno mi je da netko tko je državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće

Uhićenje državne tajnice Josipe Rimac danas je u Karlovcu komentirao i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod, da sam najgori premijer, da ne razumijem svoj narod. Nakon toga smo platili nekoliko milijuna kuna za spomenik u kolodvoru u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Šta da vam kažem? Nevjerojatno mi je da netko tko je  državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće”, rekao je Milanović.

O izjavama bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića, rekao je samo “Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački”.

Čikotić je, naime, izjavio da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.

Na konstataciju da je pak  ministar energetike Tomislav Ćorić rekao da je cijene za otkup energije iz obnovljivih izvora donijela Milanovićeva Vlada i da je na njoj odgovornost, predsjednik kaže da to nije istina te da je detaljno provjerio što se događalo. – Možda mu je netko podvalio.

Koja je poanta da se u 10 sati pojavim tamo sa suprugom?

Komentirao svoje izjave kako ne zna hoće li izaći na izbore te kakvu poruku šalje građanima.

“Poruka je građanima – glasajte, ali ja ću morati stati pred sve te ljude poslije i nekome dati da formira Vladu. Ja se moram maknuti od toga. Koja je poanta da se tamo u 10 sati pojavim sa suprugom? Pozivam glasajte, ali jesam li ja glasao, provjerite poslije. Predsjednik je stavljen u jednu potencijalno neugodnu situaciju. Ta jedan glas može prevagnuti”, rekao je predsjednik.

Pročitajte i ovo

IZBORI 2020

Do 11,30 sati glasalo 18,09 % birača, u sedmoj 19,08