Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija ZAŽELI U GENERALSKOM Podijeli

Milijun kuna za jednogodišnji projekt u Generalskom: Pomoć pružena za 83 korisnika, zaposleno 10 žena

Financiran je iz Europskog socijalnog fonda

Deset žena zaposleno je u sklopu projekta “Zaželi” na razdoblje od godinu dana, pet ih je uspješno završilo kvalifikaciju za maserke, a pet za obrazovanje za njegovateljice na području općine Generalski Stol. 

Sve su one u zadnjih godinu dana pružale usluge za barem 83 korisnika s ovog područja gdje se pokazala velika potreba, što nije čudno jer je Generalski geografski “raštrkan”, sela su sve praznija, a demografski slom učinio je svoje pa je ovdje uglavnom starije stanovništvo potrebno pomoći i skrbi.

Uz svesrdnu pomoć stanovništvu, podijeljeno je i 720 paketa osnovnih higijenskih potrepština.
Nositelj projekta vrijednog skoro milijun kuna bila je općina Generalski Stol, a partneri Centar za socijalnu skrb Duga Resa te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a unatoč silnoj potrebi koja postoji, teško je za reći kada će biti drugi.

Ovo je drugi ovakav projekt u Generalskom, prvi su realizirali s dugoreškim Crvenim križom, a zbog dobrog odjeka u općini se nadaju da će proći i na sljedećem natječaju Zaželi, čim bude objavljen, najavio je načelnik Alen Halar naglašavajući da se ovime daje i socijalna nota radu općine.

 

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak