Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Hrvatska NIKAD MIRA Podijeli

Miljavac o najavi novih kaznenih prijava iz Srbije: Ne miruju i neće. Netko bi se u hrvatskoj državi trebao “trznuti”, ovo nema smisla

Srbiji je najveći zločin to što je stvorena hrvatska država i oni od toga neće odustati, kaže Miljavac

Nakon što je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četiri pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za stradale na Petrovačkoj cesti u kolovozu 1995. godine, odvjetnik preživjelih Dušan Bratić najavio je podizanje novih kaznenih prijava.

Poručio je da će podnijeti kaznene prijave protiv admirala Domazeta Loše, kao i brigadira Ilije Maričića, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva. Kaznena prijava, najavio je, bit će podignuta i protiv generala Pavla Miljavca.

On je pak jasan: – Srbija ne miruje.

-Srbija ne miruje, Srbija “Oluju” koristi kao politički instrument s kojim stišće Hrvatsku. Ako vi najviši vojni vrh optužujete i velite da su ratni zločinici i dobijete presudu za to, onda to nije samo problem generala već i države. Oni su u ime države vodili te operacije, završili ih, oslobodili zemlju. Srbiji je najveći zločin to što je stvorena hrvatska država i oni od toga neće odustati. Mislim da bi se netko u državi morao ozbiljno “trznuti” jer ovo nema smisla, najprije Bosanci, pa sada oni, pa nismo mi vodili privatne ratove, rekao je general Pavao Miljavac u izjavi za Radio Mrežnicu.

A tko bi se u državi trebao “trznuti”? – Vlada i predsjednik, kaže Miljavac.

Za sebe ne strijepi nimalo, zna da su radili po normama vođenja ratovanja.

– Ja sam miran. Nismo zapovijedili nikakvo granatiranje civila ili civilnih kolona

 

Pročitajte i ovo

12 GODINA RADA

“Jak kao Jakov” u 12 godina prikupila gotovo pola milijuna eura za pomoć djeci: “Želimo napraviti zelenu oazu duhovnog mira naših anđela”