Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Život HRVATSKI GENERALI Podijeli

Miljavac: Praljak je pokazao kako treba braniti čast i istinu. Rekao je: Dosta!

Generali su u stalnom kontaktu s Praljkovom obitelji. On je odveden u bolnicu i u jako je lošem stanju

General Praljak čvrst je i inteligentan čovjek, čvrstog karaktera. Borio se kao lav dokazujući da stvari koje su mu se stavljale na teret nisu točne. Očito je ovime bio pogođen, ali je poslao poruku Haškom tribunalu na kojem će ostati ova mrlja.

Izjavio je to za Radio Mrežnicu predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac komentirajući današnja događanja na Haškom sudu te presudu šestorici, a onda i potez generala Praljka koji je, nedvojbeno je, popio otrov.

– Vidim da je i Haški sud ostao zatečen, Praljak im je poslao poruku,kako njima, ali i ostalima kako treba braniti čast i istinu. Teško je, sumorno je, ali dovelo ga je do toga da je cijelo vrijeme dokazivao stvari koje mu nisu uvažene. Čvrstog je karaktera i jednostavno je rekao – dosta je, kaže Miljavac.

Primali smo njihove izbjeglice, slali slali municiju, vozili ranjenike u Karlovac. I to je agresija i okupacija?

Komentirao je i likovanje srbijanskih medija. – Sigurno je da likuju. Ova presuda je presedan i imat će velikih reperkusija na hrvatsku državu. Kvalificirali su kao udruženi zločinački pothvat, kao okupaciju i kao zapovjednu odgovornost i to za period kad je bio najžešći napad Armije BIH prema Lepenačko-Lašvanskoj dolini i Neretvi, i sa željom izbijanja na more. Pa jasno je da se u svakom ratu ruši i to je neizbježno. Da nije bilo pojedinačnih incidenata, to nitko ne spori, no to ima svoje ime i prezime. Nadalje,udruženi zločinački pothvat: mi smo slali municiju, primali njihove izbjeglice preko 600 tisuća, vozili teške ranjenike u karlovačku bolnicu, među prvima je Hrvatska priznala BiH. Pa kako onda agresija i okupacija, a šalješ municiju svom “neprijatelju”?! Pa gdje to ima? Gledajte, srednja Bosna je očišćena, tamo su mudžahedini ritualno klali ljude, točno se zna. No, druga strana se nije uzela u obzir. Udarilo se samo po ovoj šestorici Hrvata, kaže Miljavac.

Oni koji su slali u Haag dokumente i govorili da je Hrvatska izvršila agresiju, neka likuju

Dodaje i da predsjednik Tuđman nikad nije rekao da želi dijeliti Bosnu. – Rekao je da je pao Berlinski zid, raspala se Jugoslavija i da je pitanje hoće li Bosna moći opstati u tom obliku kako je. Ako dođe do raspada, mi moramo biti spremni uzeti naš dio. U čemu je tu problem?

Miljavac se osvrnuo i na one koji su zaslužni što su u Haag otišli brojni dokumenti: – Za one koji su u Haag slali neprovjerne dokumente i to “na kamione” i koji su govorili da je Hrvatska izvršila agresiju na BIH, neka likuju, poručio je Miljavac.

Pročitajte i ovo

VINOGRADARSTVO

Zlatna žutica vinove loze