Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija BEZ NAJAVE MEDIJIMA Podijeli

Milorad Dodik danas u Karlovcu i Donjem Budačkom, ovdašnji mediji bez informacije:”Znatan broj Srba nestao iz Karlovca”

Domaćin mu je bio episkop Gerasim iz čijeg ureda nije stigao nikakav poziv karlovačkim medijima za ovaj Dodikov posjet

Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske boravio je danas na području Karlovca, a  posjetio je i manastir Donji Budački.

Kako to da osoba koja je pozvala Dodika u Karlovac, a to je Njegovo preosveštenstvo episkop gornjokarlovački Gerasim nije našao za shodno da o tome obavijesti karlovačke medije, nije poznato, no da je Dodikov posjet Karlovcu a i Kordunu sigurno vijest koja izaziva pozornost, ne treba uopće dvojiti. Zašto karlovački mediji nisu pozvani, pitanje je na koje odgovora nema.

Kako prenosi RTL, Dodik je boravio na karlovačkom području, točnije u Donjem Budačkom. Cilj je podržati Srpsku pravoslavnu crkvu i Eparhiju gornjokarlovačku. “Ovdje sam da budem s njima, da ih ohrabrim i da vidimo na koji način im možemo pomoći”, rekao je Dodik.

Dodik se tijekom posjeta Karlovcu dotaknuo i teme naoružavanja policije Republike Srpske. Tvrdi da je uvoz tog oružja apsolutno legitiman posao koji ima odobrenje struktura i zajedničkih institucija BiH.

“Nabava oružja je jedan od segmenata obuke i jačanja spremnosti policije da se suprotstavi raznim oblicima napada na javni sistem”, izjavio je Dodik novinarima u Karlovcu.

Prema njegovim riječima, riječ je o tek prvoj količini oružja za policiju Republike Srpske, kojoj je više od 20 godina bilo zabranjeno da nabavi bilo koji komad oružja. “Zato smo i mogli doživjeti nesreću koja se dogodila u Zvorniku, gdje je terorist napao policijsku postaju, ubio jednog našeg policajca i dvojicu ranio”, rekao je Dodik.

Na pitanje radi li se tu o zastrašivanju političkih protivnika, uzeo je mikrofon novinaru RTL-a i rekao: “Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam sam dovoljan da ih sve zastrašim”.

Komentirao je i Vučićev posjet te kazao kako je predsjednik Srbije donio poruku mira i kako se njemu čini da bi nakon susreta predsjednica RH i njega stvari mogle krenuti na bolje. “Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela”, poručio je Dodik, prenosi RTL.

Radio televizija Republike Srpske donosi kako je Dodik izjavio da je “znatan broj Srba nestao iz Karlovca”. 

Protonamjesnik Predrag Sušić rekao je da je u Karlovcu prije rata bilo 52 posto srpskog stanovništva, a danas oko 10.000.

“Iz nekih razloga, najvjerovatnije straha i preživljenih negativnosti tokom rata, u našu pravoslavnu crkvu dolazi 50 porodica ili oko 400 stanovnika. Nešto bolje je u okolini Karlovca, na Kordunu, gdje su Srbi većina. U opštini Krnjak je načelnik Srbin i tu je narod slobodniji u ispovijedanju pravoslavne vjere i čuvanju običaja”, rekao je Sušić, a prenosi Radio televizija Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

NISU BAJKE NEGO REALNOST

Ogulin će konkretno pomoći građanima, u gradskom sustavu bez uskrsnica, a moguće i smanjenje plaća