Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija KONAČNO SHVATILI Podijeli

Ministarstvo školi u Bariloviću najprije reklo “NE” za novu spremačicu, pa srećom popustili. Na 3 zgrade i 150 učenika jedna spremačica brutalno je malo

Dosad su školske zgrade čistile dvije spremačice, a kad je jedna otišla u mirovinu, nastao je problem

Osnovna škola Barilović nedavno je na svojih 150 učenika i 3 zgrade “ostala” na samo jednoj spremačici. Jedna od dotadašnjih spremačica otišla je u mirovinu, a iz škole su nakon upita za novo zapošljavanje u ministarstvu dobili odgovor – ne može. Ali, srećom, zakratko.

-Zatražili smo suglasnost ministarstva za zapošljavanje nove čistačice, dobili najprije odbijenicu, što je značilo da smo na tri školske zgrade ostali na jednoj spremačici. Nije se sve moglo nikako “pokrivati”, objašnjava ravnateljica škole Vesna Car.

Nova situacija zabrinula je i roditelje koji su postali zabrinuti zbog higijene u školi, čišćenja sanitarnih čvorova, ali i općeg stanja čistoće u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ravnateljica je nakon odbijenice ministarstva “pritiskala” i objašnjavala onima “gore” kakva je situacija u Bariloviću i uspjela riješiti situaciju. – Ispričali su se, rekli da je došlo do zabune i od danas radi još jedna spremačica, rekla je ravnateljica Car koja također nije krila zabrinutost zbog higijenskih uvjeta u školi.

Redovito čišćenje zgrade, ali i podjela obroka sada je nastavljena u normalnom tempu, dvije spremačice od danas su ponovno u školi u Bariloviću, higijena više nije upitna, a na učenicima ostaje samo da budu dobri i još bolje uče.

Pročitajte i ovo

PREVENCIJA

Stiglo još 690 doza cjepiva za zdravstvene djelatnike. Masovno cijepljenje u veljači