Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život A VELIKI DOMA... Podijeli

Ministrica: Učenici od 1. do 4. razreda trebaju doći u školu, osim ako ih roditelji ne ispričaju

Potvrdila je da viši razredi i srednje škole neće natrag u klupe, osim ako imaju maturu ili popravne

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak govorila je o tome pod kojim će uvjetima završiti ova školska godina, jedna od najizazovnijih

‘Škole su sigurne na jednaki način kao da su djeca kod kuće, ali je bolje učiti u školi pogotovo za ovaj uzrast od prvog do četvrtog razreda. Svi učenici trebaju doći sutra u školu, osim ako ih roditelji ispričaju, a lepeza isprika je malo veća nego u normalnoj situaciji’, rekla je ministrica Divjak u Dnevniku N1.

Kaže da je epidemološki okvir puno drugačiji nego u odnosu na prije dva tjedna i da je u Hrvatskoj slika sada dobra. Navodi primjere drugih država koje planiraju držati nastavu i kroz srpanj i lipanj.

Odbacila je kritiku da je prije dva tjedna prebacila odgovornost na roditelje i podsjetila da je epidemiološki okvir bio takav da su djeca morala ispuniti određene uvjete kako bi smjela doći u školu.

Vjeruje da će veliki dio od 140.000 učenika od prvog do četvrtog razreda sutra doći u školu.

Na pitanje zašto niži, a ne viši razredi i srednje škole kaže da ova situacija zahtjeva više prostora i veći razmak uz odvojene razredne grupe, a za to je potrebno imati infrastrukturu, a u većini naših škola to nije moguće napraviti jer neke već rade u dvije ili tri smjene.

’22 europske države vraćaju učenike postupno, jednako kao i Hrvatska. Mlađima treba više potpore pa oni idu prvi, a i nastava na daljinu je drugačija za sedmaša nego za nekoga iz drugog razreda, a kada imamo uvjete dobro je da se stručne osobe posvete najmlađima i da se neke stvari isprave i nauče.’

Pročitajte i ovo

NOVO

“Karlovačke kiše” Alen Slavica posvetio rodnom gradu