Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Hrvatska ISTINA VODA DUBOKA Podijeli

Mišo Hrastov: Svaka čast predsjedniku Milanoviću, čovjek je rekao istinu

Trebao bih živjeti tri života da bih riješio državnu ovrhu

Svaka čast predsjedniku Milanoviću, rekao je čovjek istinu. Ja sam pošteno odradio svoj dug prema državi, prema svima, ali nigdje na svijetu nema nego kod nas da ja moram plaćati nešto što je država riješila i što se sada od mene regresno traži.

Izjavio je to Mišo Hrastov nakon što je predsjednik Milanović u Karlovcu upravo njegov slučaj naveo kao nenormalan.

-Još veći nonsens u cijeloj priči je da sam osuđen za ratni zločin, najteže djelo, ali da prije toga nikada nisam bio stegovno ili disciplinski odgovarao pred Ministarstvom unutarnjih poslova gdje sam radio.

Hrastov se nada da će netko imati sluha i volje kako bi se cijela ova priča riješila jer u protivnom on, njegova obitelj, ali i svi njegovi potomci taj dug državi nikada neće moći podmiriti.

-Sami kazneni postupak je na preko 9.000 stranica, a ovi regresni odštetni zahtjevi već ih je sada preko 1.000 stranica. Dvadesetdva su odštetna zahtjeva od čega je šest ili sedam već aktivno. Ja sam ovršen od 2017. i sada je došlo zadnjih 2,6 milijuna kuna i sa 2,7 milijuna od prije, to je preko 5 milijuna kuna s tim da je aktivno još 13 slučajeva, svaki mjesec jedan do dva. Trebao bih živjeti tri života i sve svoje osobne dohotke stavljati na stranu da bih to riješio, kaže Hrastov.

No, upozorava kako su ovi iznosti tek glavnica. Kamata je druga priča.

-U ratno doba, kad je sve to krenulo, bila je 19 i nešto pošto, a sad je kamata 6,9 %. Sad vi računajte što je to. Dug u dvije, tri godine sa milijuna kuna dođe na dva, tri milijuna. To je rupa koju jednostavno ne možete zatrpati i ja tu ne mogu ništa, naglašava Hrastov,

Ako će netko imati volje i želje da taj gordijski čvor “razbije” i to nekako riješi, kaže, bio bi jako zahvalan.

Pročitajte i ovo

137. BRIGADA

Predsjednik Milanović dolazi na 30. godišnjicu osnutka 137. brigade u Dugoj Resi