Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac MJERE VLASTI Podijeli

Mjere karlovačke vlasti: Vrtići se do daljnjega u Karlovcu NE plaćaju

Sljedeća tri mjeseca neće se naplaćivati ni najam gradskih poslovnih prostora, porez na potrošnju te naknada za korištenje javnih površina.

Do daljnjega vrtići u gradu Karlovcu se ne plaćaju, odnosno dok god ne rade. Niz je mjera doneseno i za gospodarstvenike.

Odlučila je tako gradska vlast. Na mjesečnoj razini radi se o prihodu od oko 800 tisuća kuna kojega se Grad odriče. Oslobađanje se odnosi i na plaćanje dnevnog boravka.

Također, sljedeća tri mjeseca neće se naplaćivati ni najam gradskih poslovnih prostora, porez na potrošnju te naknada za korištenje javnih površina. Gradonačelnik Mandić je naglasio kako postoji mogućnost da se ove odluke produžena još tri mjeseca.

-Očekuje se i odluka s nacionalne razine – spomenička renta se isto tako neće naplaćivati, najavio je i posebno naglasio da do kraja lipnja nema ovrha.

– Ne smije ići nijedna ovrha, prema ikome – ni prema građanima ni prema gospodarstvu.

Veliki trgovački centri, banke, osiguravajuća društva, teleoperateri i mjesta s igrama na sreću izuzeti su od oslobađanja plaćanja komunalne naknade tj. morat će je platiti

Niti jedan gospodarstvenik u Karlovcu u ožujku neće morati platiti komunalnu naknadu, a svim obrtnicima Grad će subvencionirati kamate na kredite za tekuću likvidnost koji zahtjeve podnesu do 30. lipnja ove godine. – Cilj nam je da sačuvamo svako radno mjesto, naglasio je gradonačelnik.

-Izgledno je da gradski proračun na mjesečnoj razini gubi oko 10 milijuna kuna prihoda, ali sa svoje strane smo izračunali i ići ćemo s rebalansom proračuna kako bi nadomjestili sredstva za sve ove mjere koje smo donijeli. Tu se samo u ožujku radi o 5,3 milijuna kuna, najavio je Mandić najavivši maksimalne uštede u sustavu te odustajanje od nekih manifestacija i projekata ove godine.

No, neće stati gospodarski projekti poput zone Gornje Mekušje, vrtića Dubovac i Mahično.

– Ti projekti, koji se trenutno provode u gradu Karlovcu, neće stati. Njih ćemo provesti do kraja, kaže Mandić.

Sve ove odluke još mora potvrditi i Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću