Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život REMONT AGREGATA Podijeli

Mještane uz Dobru do petka će s razglasa upozoravati da ide vodni val s Lešća

Deset je godina već HE Lešće u pogonu i isto toliko nizvodno vodni val u kojem se vodostaj u kratkom roku digne za barem 1 metar

Dobar dio srpnja vodostaj rijeke Dobre nizvodno od Lešća bio je onakav kakav bi trebao i biti da nije bilo mega građevine od hidrocentrale.

Dobra je bila prekrasna, niskog vodostaja, a brojni kupači uživali su u njoj u toplim danima. No, vratimo se u sadašnjost i podatak da je napravljena HE Lešće.  🙁

Već deset godina ovaj dio Dobre zbog toga je na udaru vodnih valova, a kao i svake godine Lešće je i ove bilo u remontu. Točnije, glavni agregati zbog čega je ispuštan samo biološki minimum vode.
Od danas pa do petka na HE će ispitivati agregate i to pojedinačno pa su najavili da će cijelo vrijeme ispuštati do 65 m 3 vode nizvodno od elektrane.
O tome će obaviještavati mještane, kupače, ribiče, turiste uz Dobru i to glasovno putem razglasa kojeg su postavili, točnije putem sirena, a sve kako bi se nizvodno znalo na vrijeme da vodni val stiže.
Potom će ponovno režim rada agregata biti vođen iz Zagreba, odnosno dispečera, a sve ovisi o hidrološkim okolnostima i potrebama za strujom. U prijevodu, opet možemo očekivati vodni val na Dobri svakog dana.

Pročitajte i ovo

LIJEK ZA TIJELO I DUŠU

Karlovački franjevci za došašće otvorili vrata: Rade čaj protiv koronavirusa, dezinficijense, a sve iz vlastitog vrta, jedinog u Zvijezdi