Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Hrvatska ISUSOVAČKA DUHOVNOST Podijeli

Mladi iz cijele Europe stižu na MAGIS u Hrvatsku: Bit će i na karlovačkom području, planinariti, obilaziti dvorce i rijeke

Cilj je pomoći mladima da kroz razne aktivnosti, ignacijevsku duhovnost i zajedništvo, dožive i kušaju Božju blizinu te odaberu ono što ih više vodi Njemu

Hrvatska je ovogodišnji domaćin MAGIS-a – međunarodnog isusovačkog programa za mlade od 18 do 35 godina koji žive ignacijevsku duhovnost. Traje osam dana, od 24. do 31. srpnja, a dio će se odvijati i u Karlovačkoj županiji, a cijeli projekt povjeren je Hrvatskoj provinciji Družbe Isusove.

Radi se o programu za mlade koji žive ignacijevsku duhovnost, a mladi će biti u manjim grupama na čak 35 lokacija u Hrvatskoj, ali i Bihaću, Sarajevu te Beogradu.

Ono što je zanimljivo jest da će dio njih boraviti i na karlovačkom području.Tako će mladi koji dolaze iz cijele Europe hodočasiti okolicom Karlovca po planinarskim stazama našeg krajeva, uz naše rijeke, ali i obilaziti stare dvorce.

Riječ je o jednom velikom projektu koji u Hrvatsku donosi nešto novo i nepoznato, dosad neviđeno, ali i atraktivno.Mladi mogu izabrati eksperiment u kojem će sudjelovati i to u više kategorija: hodočašća, umjetnost, duhovnost, služenje, društvo i kulturu. Konkretnije, radi se o ikonopisanju, pirografiji, plesu, bicikliranju, kajakarenju, planinarenju, pomaganju, radu u prirodi, brizi za konje, izradi soparnika, raznim bibilijskim i edukativnim radionicama, objašnjava volonterka Đurđica Blažević.

Riječ magis može se prevesti kao ‘više, bolje, cjelovitije’. Sveti Ignacije koristio ju je da potakne duše na veću revnost u življenju s Bogom. To je i želja ovog međunarodnog programa: pomoći mladima da kroz razne aktivnosti, ignacijevsku duhovnost i zajedništvo, dožive i kušaju Božju blizinu te odaberu ono što ih više vodi Njemu.

Više o svemu čitajte ovdje.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

SAMO POLAKO

Dobrovoljni vatrogasac iz Karlovačke županije lakše ozlijeđen na Dinari, već je kod kuće