Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac EKUMENIZAM Podijeli

Monsinjor, protjerej, grkokatolički župnik i baptistički pastor ujedinjeni u molitvi u Sv. Josipu

Jedinstvo kršćanskih crkava i na ovaj je način potvrđeno u Karlovcu u povodu svjetske molitve za njihovo jedinstvo

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu u povodu svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana dogodio se pravi ekumenski susret. 

Na misnom slavlju sudjelovali su predstavnici predstavnici kršćanskih denominacija odnosno katoličke, pravoslavne, grkokatoličke ta baptističke crkve.

Misno je slavlje predvodio mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, a koncelebrirali su protojerej stavrofor Željko Pajić, grkokatolički župnik Uzvišenja svetog Križa u Karlovcu, vlč. Zlatko Golubić supsidijar i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta. Na ekumenskom slavlju sudjelovao je i pastor Baptističke crkve u Karlovcu Ladislav Ružička.

-Kršćanstvo nije religija održavanja propisa i zakona, nego susreta i suživota sa živim Bogom. To ne znači da se možemo ponašati prema svojim vlastitim mjerilima nego da prihvaćamo istine vjere i trudimo se nasljedovati Isusa u svemu što činimo onako kako to možemo u vlastitim životni prilikama. Kršćanstvo ne sputava nego oslobađa za ljubav i služenje bližnjima. U svemu što činimo trebamo gledati ne samo svoju korist, nego prije svega ono što je važno za vječno spasenje i nas i ljudi s kojima živimo, kazao je mons. Sekelj.

Ljepoti liturgije doprinijelo je nekoliko članova župnog zbora “Sveti Josip” uz orguljsku pratnju maestra Krešimira Klarića.

Pročitajte i ovo

PRIPREMITE SE

Radovi na Jamadolu i Sisvete: Prema groblju vozite oprezno i očekujte gužve