Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac OBEĆANJE - RADOVANJE Podijeli

Most Hrnetić na čekanju, dio osiguranog novca Grad preusmjerio za Vrtić Grabrik

Vrtić je prioritetniji projekt Grada Karlovca od mosta

Unatoč čvrstim obećanjima i najavama gradskih čelnika, izgradnja mosta preko Kupe u Hrnetiću neće početi ove godine.

Novac od kredita podignutog za ovaj most ili, kako ga nazivaju gradski oci “strateški projekt”, preusmjeren je za izgradnju Vrtića Grabrik.

Gradu je to, kako nam kažu na naš upit, prioritetniji projekt za kojeg su morali zatvoriti financijsku konstrukciju.
Naime, za most je Grad predvidio kreditno zaduženje od 16,2 milijuna kuna međutim nakon dva postupka javne nabave ponude su “probijale” taj iznos. Onda je stigla građevinska dozvola za Vrtić Grabrik za što je Grad predvidio proračunska i kreditna sredstva od 17,8 milijuna kuna i opet je na javnoj nabavi postignuta znatno veća cijena, veća od 23 milijuna kuna.

– Stoga, kako je odluka da je vrtić prioritetniji projekt Grad Karlovac je dio sredstava od kredita koji su bili namijenjeni za most preusmjerio na vrtić kako bi zatvorili financijsku konstrukciju vrtića, odgovarau u Gradu na naš upit zašto se most još uvijek ne gradi.

No, naglašavaju kako se od projekta mosta ne odustaje.

– Svijesni i važnosti projekta mosta Velika Jelsa – Hrnetić nastojimo pronaći dodatna sredstva za zatvarnje financijske konstrukcije izgradnje mosta. Iako smo u ovom trenutku morali odustati od svojih planova nismo odustali od mosta. Zadnjim rebalansom proračuna nije ukinuta pozicija za izgradnju mosta, te tražimo mogućnosti izvora financiranja za zatvaranje financijske konstrukcije izgradnje mosta, dodaju iz gradske uprave.

Pročitajte i ovo

UTORAK

4 pozitivne žene danas u županiji