Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija NAKON TRI MJESECA Podijeli

Most u Gornjem Pokupju obnovljen i od danas otvoren za promet vozila, uskoro i za pješake. Početkom 2020. počinje i gradnja novog mosta

Stari most sada “kao nov”, a kad bude izgrađen novi most služit će za pješačko – biciklistički prijelaz Kupe

U samo tri mjeseca završena je sanacija mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju. U promet ga je danas pustio resorni ministar Oleg Butković.

Znamo koliko ovaj most znači za mještane i danas s velikim zadovoljstvom mogu reći da smo uspjeli i promet na državnoj cesti 228 će biti u potpunosti uspostavljen, rekao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

– Nakon 24.9. do danas most čija će obnova koštati 5 milijuna kuna i koji je osim upornjaka i stupova, zapravo potpuno novi (zamijenjeni su čak i  dijelovi čelične konstrukcije)  danas predajemo na korištenje. Pješački dio će također biti vrlo brzo gotov, već krajem tjedna bit će uspostavljen i taj dio, dodao je Škorić. Zahvalio je izvođačima koji su radili i noću, ali i mještanima na strpljenju.

Uređenje starog i skorašnja izgradnja, oko 270 metara nizvodno, novog mosta dio je kontinuiranog ulaganja u Karlovačku županiju predviđenog u četverogodišnjem razdoblju. Posebno iduće godine taj će se investicijski ciklus i osjetiti baš u Karlovačkoj županiji.

– Mi danas ulažemo oko 20 milijardi u prometnu infrastrukturu, a Karlovačka županija s ovim projektom i obilaznicom na Turnju koja će krenuti, očekujemo u siječnju jer i taj postupak je završen, će sigurno biti jedna od županija u koju se ulaže jako puno u prometnu infrastrukturu, rekao je ministar Butković.

Najavio je da će uskoro biti potpisan ugovor s izvođačem za izgradnju novog mosta koji će biti vrijedan oko 53 milijuna kuna. Na pitanje zašto treba graditi novi most kada je ovaj stari sada kao novi, župan Damir Jelić i ministar Butković su pojasnili kako je stari most ipak premali. Uzak je i nosivosti 15 tona.

– U konačnici prometovanje ovdje je po mnogočemu bilo otežano i da je bio ovakav i prije opet bi se moralo ići na novi, rekao je Jelić.

– On svojom širinom i nosivošću ne odgovara državnoj cesti koja je u nastavku dvotračna. To je jedna stvar, druga stvar je to što se ovaj kraj gospodarski kraj snažno razvija i potreba za novimi mostom postoji. Vjerujte mi, kad ga izgradimo zajedno s ovim mostom bit će prometan i jedan i drugi, dodao je Butković.

Zahvat novog mosta je 651 metar, sam most preko rijeke je 176 metara, na njemu neće biti prometnih ograničenja. Gradit će se dvije godine. Kada bude izgrađen novi most preko Kupe, stari će postati pješačko – biciklistički.

Pročitajte i ovo

KORONA VRIJEME

Četiri novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji – 1 u Dugoj Resi, 3 u Ogulinu