Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Crna kronika TEŽAK SLUČAJ Podijeli

Muškarac koji se požalio na brutalnost karlovačke policije ima više od 250 kaznenih djela. Potpisao i da nema primjedbi na postupanje policije

U policiji potpisao obrazac da nema primjedbi na njihovo postupanje da bi tri dana kasnije stigla prijava o ozljedama

Muškarac koji se  potužio da je žrtva brutalnosti karlovačke policije nakon što je Ozaljčanki ukrao torbu, novac, mobitel i dokumente, iza sebe ima bogatu karijeru na ovom polju i to s više od 250 kaznenih djela, doznaje Radio Mrežnica.  Riječ je o teškim krađama, krađama i nizu drugih kaznenih djela. Uz to, nakon što ga je policija uhitila, a liječnici prvi puta pregledali, potpisao je da nema primjedbi na policijsko postupanje. I drugi puta, nakon što je iz pritvora završio na odjelu psihijatrije u Karlovcu, također se nije žalio ni na što već je dobio potrebnu terapiju.

On se prije par dana odlučio  potužiti lokalnom portalu na policijsku brutalnost u Karlovcu, no koliko priča drži vodu  upitno je. Prema informacijama iz nekoliko relevantnih izvora, policija je postupila zakonito, ispravno i sasvim opravdano.

Pobjegao jednima, pa vukao drugog policajca autom

Podsjetimo, muškarca starog 49 godina sa zagrebačkog područja karlovačka je policija uhitila 8. prosinca nakon što je u Ozlju opljačkana 40-godišnjakinja. Pritom je policiji dojavljena njegova registracija i potraga je započela. Za njim je jurila prometna policija kojima je pobjegao, a onda su ga preuzeli krim policajci i zaustavili. No, tad je počela prava drama jer nije htio izaći iz auta već je kroz poluotvoren prozor automobila povukao policajca koji ga je tražio dokumente i vukao ga automobilom više metara. Potom su ga policajci konačno zaustavili, točnije sam je sletio s ceste dok je bježao, a onda i klasičnim postupanjem izvukli iz automobila te stavili lisice na ruke, što potvrđuje i PU Karlovačka u odgovoru na naš upit.

Liječnici ga pregledali, potpisao obrazac u kojem nema primjedbi na postupanje policije

Tada je doveden u policiju, a tu ga je upravo zbog sredstava prisile i to odmah, pregledala liječnička ekipa što propisuje i zakon. Nisu utvrđene ozljede, a i sam nije imao primjedbi na postupanje policije. Štoviše, postoji i obrazac koji je o tome potpisao. Sve to potvrđuje i policija u svom odgovoru te dokumentaciji koju posjeduju.

Dan kasnije smješten je u pritvor i ponovno lječnički pregledan. Nakon što se žalio na glavobolju, odveden je na Švarču, dobio je terapiju i to na odjelu psihijatrije,kažu u policiji, te je pušten i opet se nije žalio ni na kakve ozljede.

Dva dana nakon toga, 11. prosinca  došla je bolnička prijava o lakim ozljedama 49-godišnjaka koja je završila na odvjetništvu, kažu u policiji. Kako su i kada ozljede nastale nije poznato, no junak priče već je tada bio pušten iz pritvora.

Karlovačka policija vjerojatno zbog ovog medijski eksponiranog slučaja može očekivati “skeniranje” svog postupanja, odnosno dolazak unutarnje kontrole i nadzora i zbog svega revidirati kompletno postupanje. Inače, zanimljivo je kad se “odgugla” ime junaka priče, mogu se pročitati informacije prema kojima se obratio čak i nekim EU institucijama žaleći se da mu nije bilo dobro u jednoj našoj poznatoj kaznionici.

 

Pročitajte i ovo

TRAGEDIJA

U naletu teretnog vlaka večeras u Karlovcu poginuo muškarac