Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život ADVENT U KARLOVCU Podijeli

Na Adventu u Karlovcu dobro će se jesti i piti

Za bogatu gastronomsku ponudu pobrinut će se 10 ugostitelja, za suvenire, poklone i rukotvorine još šest trgovaca

Ukupno 16 kućica bit će ove godine od 14. do 30. prosinca postavljeno na Adventu u Karlovcu i u njima će se nuditi ugostiteljska i trgovačka ponuda bogatija nego lani.

Deset ugostitelja pripremaju brojne specijalitete od divljači – gulaše, burgere, sarme. Burgera će biti od više vrsta mesa, izbor kobasica bit će još veći, nudit će se i krumpir punjen sirom i šunkom, BBQ rebarca i slično. Među slasticama ove godine će biti i vafli, pohanih jabuka, štrudli, malih krafni, ali i germknedli, fritula…

U 10 kućica kuhaju: Restoran DP, Bistro Kastel, ŠuŠu, Lovački dom Muljava, Restoran Fidel Gastro, Holy Donut, Cocktail Corner, Cafe bar VIP, Obrt Ukus i Obrt Bosiljevac

Uz kuhano crno i bijelo vino nudit će se vrući kokteli, vruće alkoholne čokolade i topli bezalkoholni napitci, kuhane rakije, čajevi, punč, pivo iz Heineken ponude ili gazirana Coca Colina pića.

Oni koji na advent dođu popodne moći će popiti i kavu.

Bogatoj gastronomskoj ponudi na Adventu svoj će doprinos dati i Turistička zajednica Karlovačke županije na Danu tradicijske kuhinje kada će se uživo moći vidjeti kako se pripremaju pojedini specijaliteti.

Advent prilika za kupovinu suvenira, rukotvorina i poklona

Za trajanja Adventa u Karlovcu posjetitelji će imati priliku kupiti npr. personalizirane kuglice od drveta ili staklene. Bit će i suvenira poput adventske šalice i kape. Nudit će se i ove godine knjige za djecu, ali i čestitke s karlovačkim motivima.

U šest kućica prodaju: Paviljon Katzler, Trgovina Digo, Naklada Šumek, Obrt Ivana, Obrt Bosiljevac, Jak kao Jakov

Tko želi moći će kupiti “Rječnik karlovačkog urbanog plemena”, majice s motivom Zvijezde i riječima karlovačkog govora, umjetničke predmete od keramike, adventske vijence.

Bit će predstavljen i novi suvenir “Karlovačka magla” – 100% prirodno, s kontroliranim geografskim porijeklom.

Advent i ove godine ima i humanitarni karakter jer sve kupljeno u kućici udruge Jak kao Jakov ići će za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Krajem ovog tjedna počinje promidžbena kampanja kroz udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice koju provodi TZ Karlovac. Kampanjom će se nastojati doprijeti do potencijalnih turista izvan Karlovca i motivirati ih da u periodu od 14. do 30. prosinca posjete grad.

Pročitajte i ovo

ZADNJI IZAŠAO IZ BOLNICE

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) nakon 8 tjedana bolnice i respiratora prebolio koronavirus: 20 kg manje, ali dobro sam