Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija UVIJEK INOVATIVNI Podijeli

Na ARCI tri nagrade za karlovačke inovatore

Zlato Ćeliji za robotsko bojanje, bronca brojaču bicikističkog prometa i srebro u kategoriji mladih inovatora, učenicima ŠMRC-a

Tri medalje, zlatnu, srebrnu i brončanu, osvojile su tri inovacije karlovačkih autora na netom završenoj 18. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2020. u Zagrebu.

Bila je ovo prva fizički održana izložba inovacija ove godine u Europi. Predstavljeno je 180 inovacija iz zemlje i svijeta.

Udruga inovatora Karlovačke županije izložila je pet inovacija, a tri su nagrađene.

Zlatnom medaljom ARCA nagrađeni su autori iz HS Produkta d.o.o., Marko Filipović, Igor Stojković i Zvonimir Fudurić, za inovaciju ĆELIJA ZA ROBOTSKO BOJANJE (Robot Dispensing System). Brončanom medaljom nagrađeno je BROJILO BICIKLISTIČKOG PROMETA, autora Matije Alanovića i Izidora Lesića iz tvrtke Sipa Elektronika d.o.o. U kategoriji mladih inovatora srebrnom medaljom ARCA nagrađen je rad PRECIZNI MEHANIČKI ŠKRIP čiji su autori učenici Tehničke škole Karlovac pod mentorstvom Zdravka Stankovića.

Osim ovih inovacija na štadnu Udruge bila su predstavljena i dva tipa pumpi iz Tvornice turbina d.o.o., Norma pume tipa NP i Bunarske pumpe tipa VPP.

Pročitajte i ovo

SUPER BROJKE

Turizam Karlovačke županije ruši dosadašnje rekorde: Do sada je županiju posjetilo 200 tisuća turista