Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život POZITIVA NA KOTAČIMA Podijeli

Na Baniji besplatan prijevoz za starije od 65 g. do knjižnice, tržnice, pošte, liječnika

Starije Banijance prevozit će se automobilom radnim danima te subotom u periodu od 8 do 11 sati. Stajalište ispred Gradske četvrti u Starčevićevoj

Pozitiva na kotačima projekt je koji će u karlovačkoj Gradskoj četvrti Banija provoditi Centar za civilne inicijative i Zaklada Zamah, a namijenjen je stanovnicima starijim od 65 godina.

Glavni cilj je povećati im mobilnost i to organiziranjem besplatnog prijevoza za njihove potrebe, pojašnjava Drago Vručić iz Zaklade Zamah.

-Vozit će ih se za potrebe poput odlaska u bolnicu, tržnicu, knjižnicu ili čak posjeta prijateljima i rodbini koji se nalaze na području Karlovca. Ova aktivnost i usluga je namijenjena je isključivo građanima starije dobi s područja Gradske četvrti Banija budući da smo ograničeni financijskim sredstvima, pojasnio je Vručić.

Stajalište prijevoza, koje će se obavljati osobnim automobilom, će biti ispred prostorija Gradske četvrti u Starčevićevoj ulici. Besplatno će se stariji stanovnici s Banije moći voziti od 8 do 11 sati u tjednu, ali i subotom. U sklopu ovog projekta zaposlen je i fizioterapeut koji će za starije Banijance  uskoro organizirati i vježbanje.

Vijećnici u Gradskoj četvrti Borna Sačerić i Marina Novaković Matanić i više nego zadovoljni. -Često zaboravljamo na stariju populaciju jer eto, stariji su pa mislimo da sve projekte i aktivnosti treba usmjeriti isključivo na mlade. Dapače, mi ćemo u našoj gradskoj četvrti provoditi projekte i za mlađu populaciju, ali ne smijemo zaboraviti na naše starije sugrađane kojih ima puno više nego mladih. To su sve naši bake i djedovi, i nekadašnji učitelji i učiteljice, naglasila je Novaković Matanić.

Brigu o mladima će pak pokazati kroz uređenje vježbališta na otvorenom kod Osnovne škole Banija.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

IZBORI 2020

Do 11,30 sati glasalo 18,09 % birača, u sedmoj 19,08